8 روش پیشگیری از مریض شدن بچه‌ها در نوروز+درمان

8 روش پیشگیری از مریض شدن بچه‌ها در نوروز+درمان

نی نی سایت: روز‌های عید است و بساط مهمانی، رفتن به دل طبیعت، بازی‌های جمعی، آجیل، شیرینی و انواع تنقلات به راه! بچه‌ها هم که در هر شرایطی تلاش می‌کنند خوش بگذرانند و معمولا کمتر به گوشزد پدر و مادر‌ها توجه می‌کنند و با بقیه بچه‌ها مشغول بازی می‌شوند. در این میان ممکن است مریض شدن بچه‌ها این خوشی‌ها را کمی تلخ کند. به همین دلیل ما از دکتر عطیه قره‌باغی، پزشک عمومی، درباره بیماری‌هایی که ممکن است بیشتر کودکان در روز‌های عید به آن مبتلا شوند و راه‌های پیشگیری و درمان آن پرسیدیم.‌
دکتر عطیه قره‌باغی، پزشک عمومی،‌درباره علت مراجعه بیشتر کودکان به پزشک در روز‌های نوروز می‌گوید:« معمولا کودکان در روز‌های عید بیشتر به دلیل سرماخوردگی‌ها و مسمومیت‌های گوارشی مراجعه می‌کنند.»
1- در سفر مراقب مسمومیت‌ها باشید
اغلب  مسمومیت‌کودکان درروز‌های عید در مسافرت‌ها پیش می‌آید. بچه‌ها ممکن است در مسافرت به دلیل خوردن بعضی از غذا‌ها، مصرف بیش از حد نمک و شیرینی، خوردن آجیل و یا ادویه‌های خاص دچار مسمومیت غذایی شوند. نوشیدنی‌هایی مانند آبمیوه‌های صنعتی هم که مقدار قند زیادی دارند و  در آنها مواد نگهدارنده به کار رفته است، ممکن است در کودک بیرون‌روی ایجاد کنند.
دکتر قره‌باغی درباره علائم مسمومیت می‌گوید:« از علائم مسمومیت می‌توان به تهوع، استفراغ، بالا رفتن دمای بدن و ضعف و بی‌حالی اشاره کرد. معمولا زمانی مادران کودکان را برای معاینه می‌آورند که در اثر اسهال و استفراغ حجم زیادی از آب بدن‌شان را از دست داده‌اند.  اگر درجه از دست دادن آب بدن زیاد باشد، کودک بی‌قراری می‌کند، پوستش رنگ‌پریده و خشک شده و مخاط‌های او نیز خشک می‌شود.» 
2- مراقب نوپایتان باشید
بسته به سن بچه، نوع مسمومیت‌ها فرق می‌کند. اگر کودک نوپا باشد، به اقتضای سن‌و سالش ممکن است هر خوراکی را که سر راهش می‌بیند، بخورد و یا وسایل آلوده را در دهانش بگذارد که همان باعث مسمومیتش شود. بنابر‌این مادران باید بسیار مراقب فرزند نوپای‌شان باشند.
3- خوردن آجیل زیاد ممنوع
بچه‌های 6 تا 8 ساله معمولا بر اثر زیاده‌روی در خوردن آجیل و میوه و تنقلات مسموم می‌شوند.



4- گزش حشرات را دست‌کم نگیرید
در یک تا دو هفته باقی‌مانده به عید به علت خانه‌تکانی ممکن است بچه‌ها دچار گزش ساس شوند و یا در اثر ذرات و غبار موجود در ملحفه‌ها دچار ضایعه پوستی مانند کهیر‌‌‌هایی که بر اثر گزش ایجاد می‌شوند و یا جوش‌های کوچک قرمز شوند. اما معمولا این ضایعه‌های پوستی حاد نمی‌شوند چون بسیاری از مادر‌ها متوجه این ضایعه‌ها می‌شوند و همراه با کودکشان به پزشک مراجعه می‌کنند.
5- مادران به تغذیه خود توجه کنند
گاهی تغذیه بد مادر ممکن است باعث بیماری نوزادان شیرخوار شود. چون مادران نباید در دوره شیر‌دهی مواد لبنی و مواد غذایی که طبع گرم دارند زیاد بخورند. مصرف دارو‌های شیمیایی هم خیلی در شیر تأثیر می‌گذارند. اگر مقدار مایعاتی که مادران می‌نوشند کم باشد و یا مقدار زیادی شیرینی بخورند و نوشیدنی‌های قند‌دار و نفاخ بنوشند، نوزاد دچار نفخ، سفتی شکم، بی‌قراری و گاهی اوقات ریفلاکس می‌شود.
6- به کودک 6 ماهه همه‌جور غذایی ندهید
بچه‌های 6 ماهه که تازه خوردن غذا‌های کمکی را شروع کرده‌اند، دستگاه گوارش حساسی دارند. چون دستگاه گوارش آنها تازه دارد به غذا خوردن عادت می‌کند. بنابر‌این در این سن باید بیشتر به آنها آبمیوه و یا پوره میوه داد و هر خوراکی مانند آجیل به او ندهند. شکلات‌‌های کاکائویی هم به دلیل بالا بودن مقدار کالری‌شان و موادی که در‌آنها به کار رفته ممکن است خواب کودک را مختل کنند و آن را عقب بیندازند مخصوصا اگر در هنگام غروب یا شب به او داده شود.
7- شاید بچه‌ها حساسیت داشته باشند
آجیل‌هایی مانند فندق، بادام و بادام زمینی معمولا در بچه‌ها حساسیت ایجاد می‌کنند. معمولا مواد حساسیت‌زا در آجیل زیاد است و چون دستگاه گوارش بچه‌هایی که تازه شروع به غذا خوردن می‌کنند حساس است، نباید آن را بخورند. بعد از خوردن غذای کمکی است که مادران می‌توانند بفهمند آیا فرزندشان حساسیت دارد یا نه به همین دلیل بچه‌هایی که سابقه حساسیت دارند نباید آجیل و ادویه بخورند و یا در صورت مصرف، خیلی کم بخورند.
8- به مهمانی‌های طولانی نروید
مهمانی‌های طولانی باعث می‌شوند بچه‌ها بی‌قراری کنند.



علائم حساسیت کودک را بشناسید
از علائم کلی حساسیت می‌توان به ضایعه پوستی اشاره کرد که معمولا قرمز‌رنگ و شبیه جوش است و ممکن است کمی تورم یا اِدِم نیز داشته باشد. این تورم پوست در بیشتر موارد همراه با خارش است. البته این ضایعه‌های پوستی ثابت نیستند و  در طی 24 ساعت در قسمت‌های مختلف بدن جا‌به‌جا می‌شوند و دمای بدن هم کمی بالا می‌رود. معمولا مادران می‌دانند که فرزندشان در 24 ساعت گذشته چه غذا‌هایی خورده است بنابر‌این تاحدودی می‌توانند بفهمند که او به چه غذا‌هایی حساسیت دارد تا دوباره آن را به بچه ندهند.
بچه‌هایی که کمی بزرگ شده‌اند و می‌توانند صحبت کنند، احساس خارش خود را به پدر و مادر می‌گویند اما نوزادان در هنگام خارش بدن بی‌قرار می‌شوند و تلاش می‌کنند حتی با مالیدن خود به بقیه، خودشان را آرام کنند.
درمان حساسیت
در این موارد مادر‌ها می‌توانند با کمپرس یخ و پماد کالامین این ضایعه‌ها را بهبود ببخشند. برای رفع خارش ناشی از حساسیت، مادران باید چند قالب یخ را در کیسه فریزر بریزند و با آن کمپرس سرد درست کنند و سپس این کمپرس سرد را روی ناحیه متورم بگذارند تا هم سرمای آن ناحیه متورم را کمی بی‌حس کند و هم خارش آن را تسکین بدهد. البته شربت دیفن هیدرامین هم در کاهش خارش موثر است .
درمان گزش ناشی از نیش حشرات
در صورتی که کودک دچار گزش سمی مانند گزش بعضی عنکبوت‌ها شده باشد، ناحیه گزیده شده دچار تورم و قرمزی می‌شود و حتی ممکن است کودک تب کند. اگر کودک خواب‌آلود و بی‌قرار نباشد، تب نکند و یا محل گزیده شده ترشح نداشته باشد، مشکلی نیست و خود به خود خوب می‌شود.
مادران همچنین می‌توانند از کمپرس سرد و پماد کالامین استفاده کنند. اما اگر ضایعه پوستی ناشی از گزش ترشح داشته باشد و یا در حال بزرگ شدن باشد، پزشک باید کودک را معاینه کند. گاهی ممکن است نیش حشره در زخم جا مانده باشد و همین باعث خوب نشدن زخم شود. البته مادران اگر نیش حشره را در زخم ببینند می‌توانند آن را دربیاورند در غیر این صورت باید به پزشک مراجعه کنند.

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.