2 تومور شایع پستان در خانم‌ها را بشناسید

2 تومور شایع پستان در خانم‌ها را بشناسید

نی نی سایت: شنیدن نام «تومور» یا «غده» برای خیلی از خانم‌ها، سرطان سینه را تداعی می‌کند. به‌طوری که تا نشانه‌ای از وجود این تومور‌‌ها را در جایی می‌خوانند و یا از جایی می‌شنوند، خود را معاینه می‌کنند و تصور می‌کنند توده‌های طبیعی موجود در سینه‌شان هم غیر‌طبیعی است! بنابر‌این ما در گفتگو با پریسا الماسی، کارشناس مامایی، درباره شایع‌ترین تومور‌های پستانی و علت بروز آنها گفتگو کردیم.
بیماری فیبروکیستیک سینه
الماسی درباره شایع‌ترین توده‌های پستان در خانم‌ها می‌گوید: بیماری فیبروکیستیک و فیبرو آدِنوم پستان دوتا از شایع‌ترین بیماری‌هایی هستند در خانم‌ها مشاهده می‌شوند. شایع‌ترین بیماری سینه، بیماری فیبروکیستیک است که معمولا دوطرفه است (در هر دو سینه ظاهر می‌شود) و در دوران بارداری دیده می‌شود. این بیماری در سنین 35 تا 55 سالگی بیشتر اتفاق می‌افتد و بعد از یائسگی از بین می‌رود و علت هورمونی دارد. ممکن است این بیماری بدون علامت و یا همراه با درد و حساسیت باشد.
برای اینکه علائم بالینی این بیماری قابل تشخیص باشد، وجود استروژن ضروری است. علائم این بیماری به این صورت مشاهده می‌شود که ممکن است توده بدون علامت،‌نرم، متحرک و یا قابل فشرده شدن باشد. تغییرات فیبروکیستیک (توده‌‌های فیبرومی) اغلب با درد یا حساسیت و گاهی اوقات با ترشح از نوک سینه همراه هستند. همزمان با مرحله قبل از خونریزی قاعدگی و با بزرگ شدن کیست‌ها، ممکن است بیمار احساس ناراحتی کند.
الماسی با اشاره به اینکه بسیاری از خانم‌های مبتلا به این نوع توده، سابقه توده‌های گذرای پستان یا درد‌های دوره‌ای در سینه خود دارند، می‌گوید: ‌درد‌های دوره‌ای سینه شایع‌ترین علامت این بیماری است. همچنین در معاینه سینه تومور‌هایی با اندازه‌های متفاوت و قوام مختلف در یک یا هر دو پستان حس می‌شود. بیشتر این تومور‌ها قوام کیستیک (حالت مایع) و جدار نازک دارند. اندازه کیست‌ها در روز اول سیکل قاعدگی متغیر است. بیماری فیبروکیستیک از طریق معاینه بالینی دقیق سینه و ماموگرافی تشخیص داده می‌شود و به درمان خاصی نیاز ندارد. تنها می‌توان گفت که قطع مصرف قهوه، حذف کافئین و چای و شکلات با بهبود علائم همراه است. البته خیلی از خان‌ها ویتامین E یا 6  B را هم مفید می‌دانند. همچنین می‌توان از حمایت خارجی هم استفاده کرد یعنی پوشیدن شبانه‌روزی سینه‌بندی که حمایت و حفاظت مناسب را برای سینه‌ها فراهم کند.


 


فیبرو آدِنوم پستان
الماسی درباره دیگر بیماری شایع سینه می‌گوید: فیبرو آدِنوم پستان، شایع‌ترین تومور خوش‌خیم پستان است. این توده از تومور‌های سفت،‌کوچک،‌متحرک و با دیواره مشخص تشکیل می‌شود، معمولا بدون درد هستند و در سنین 20 تا 35 سالگی دیده می‌شوند. این تومور ممکن است در نوجوانان هم بروز کند و به ندرت بعد از یائسگی دیده می‌شود. بنابر‌این تصور می‌شود که علت هورمونی داشته باشد و به هورمون استروژن مرتبط باشد. فیبرو آدِنوم‌ها خوش‌خیم هستند و خطر سرطان پستان را افزایش نمی‌دهند. اما در زمان بارداری تمایل به بزرگ شدن دارند.
فیبرو آدِنوم‌به صورت محافظه‌کارانه درمان می‌شود و آن توده‌هایی که بزرگ یا رشد‌کننده باشند باید بررسی شوند.
با شروع 40 سالگی ماموگرافی سالانه برای همه زنان و به‌ویژه زنانی که در معرض خطر متوسط سرطان پستان قرار دارند انجام می‌شود. زنانی که در معرض خطر هستند از نظر ابتلا به این بیماری‌ها سابقه خانوادگی مثبت دارند، ژن‌های خاص دارند و یا سابقه شخصی سرطان پستان دارند. ماموگرافی قبل از 40 سالگی آغاز می‌شود و در فواصل کوتاه‌تر بین غربالگری‌ها، استفاده از سایر روش‌های تصویر برداری مانند سونوگرافی و ام.آر.آی هم توصیه می‌شود.
این کارشناس مامایی می‌گوید: وجود تومور در پستان، ترشحات خونی یا مایع از نوک پستان، کشیده شدن و تورفتگی نوک پستان و همچنین زخم و قرمزی،‌فرورفتگی یا زخم روی پستان از نشانه‌هایی هستند که باید خانم‌ها را به  سرطان پستان مشکوک کنند.

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.