نینی سایت، گروه ترجمه: مکالمات و گفتوگوهای موثر به ایجاد روابط پایدار میان والدین و فرزندانشان کمک میکند. میتوانید از این 10 جمله تأثیرگذار برای شروع این کار استفاده کنید. کدام یک از مهارتها برای پیش رفتن و کسب موفقیت کودکان در جهان امروز بسیار حیاتی و مهم است؟ باید بگوییم که امروزه ارتباطات به عنوان مهمترین مهارت کودکان شناخته شده است و تمامی علاقهمندیهای قبلی مانند خواندن، نوشتن، کار تیمی و حتی منطق را کنار زده است و نسبت به آنها برتری پیدا کرده است.
شاید بعضی از والدین از اهمیت و جایگاه نقش خود در پرورش و تقویت این مهارت آگاه نباشند. منظور ما از این مهارت، تأکید بر داشتن ارتباطات و مکالمات موثر است. اینکه چه چیزی میگویید، نحوه بیان شما، و اینکه چه زمانی آن را میگویید، یکی از ابزارهای اصلی والدین برای ایجاد روابط معنیدار و پایدار با فرزندانشان است.
والدین باید روی جملاتی که به زبان میآورند، و چگونگی بیان کردن آن کاملاً آگاهی و کنترل داشته باشند. نظرات منفی اغلب شکل یک مکالمه را طوری تغییر میدهند که ممکن است حتی متوجه آن نشویم. خیلی مهم است که در طول گفتوگوی خود بر روی جملاتی که به کار میبرید آگاهی داشته باشید. کلماتی که به کار میبرید و مکالماتی که با فرزندانتان دارید واقعیت، آینده و روابط شما را شکل میدهند. مواردی که درباره آن صحبت میکنید، یا صحبت نمیکنید روابط شما را تعریف میکنند. حرفهای اولیهای که کودک شما به زبان میآورد، همان حرفها و مکالماتی است که به طور مستقیم به خود کودک زدهاید و یا در حضور او با دیگران صحبت کردهاید، و اینها مکالماتی هستند که شما قدرت لازم برای تغییر آنها را دارید.
شما می توانید از این 10 جمله تأثیرگذار برای شروع صحبت کردن با کودکتان استفاده کنید:
1- دوستت دارم
این عبارت با عبارت «عاشقتم» متفاوت است! این عبارت میگوید که من تو را به عنوان یک فرد دوست میدارم. سعی کنید از هر دوی این جملهها استفاده کنید.
2- خیلی سریع یاد میگیری و باهوش هستی!
یادگیری یک فرآیند طبیعی است و کودکان در این زمینه واقعا شگفتانگیزند. یادگرفتن برای آنها حکم بازی را دارد. حرفهای شما در سنین اولیه راجع به یادگیری، بر ارتباط او با یادگیری در مراحل بعدی زندگی، زمانی که یادگیری خیلی سختتر و خستهکنندهتر میشود، تأثیرگذار است.
3- ممنون
مهربانیها و خوشروییهای کوچک و ساده نشان دهنده احترام است. مهارتهای اجتماعی در زندگی بسیار حیاتی هستند و بهترین راه آموزش ادب و احترام در همان سنین کم است.
4- چطوره که باهم سر این موضوع توافق کنیم…
این جمله درباره ایجاد چند توافق اساسی و کوچک است که مرحله را برای تعیین چگونگی کار کردن و ارتباط شما به عنوان یک خانواده معین میسازد. توافقهای ساده به پرهیز از ایجاد مشکلات و مسائل رایج کمک میکند و چارچوبی را برای حل مشکلات آنها در بزرگسالی فراهم میآورد.
5- بیشتر بهم بگو
شما از کودک خود درخواست میکنید که افکار، احساسات و ایدههای خود را با شما به اشتراک بگذارد. همچنین او یاد میگیرید که باید به صحبتهای دیگران گوش بدهد که یک موهبت برای او خواهد بود زیرا این کار نشان میدهد که چقدر به دیگران اهمیت میدهد.
6- بیا با هم بخونیم
خواندن برای کودک مزایای زیادی را به همراه دارد. این کار به آنها کمک میکند مهارتهای مورد نیاز برای موفقیت را یاد بگیرند. کتاب خواندن ارتباط شما با کودکتان را غنیتر و پربارتر میکند، و رفته به رفته عشق به یادگیری را در او ایجاد میکند.همچنین کتابها دروازهای به جهان، انسانها، مکانها و ایدههای مختلف را برای کودکان میگشایند.
7- همه ما اشتباه میکنیم
مشکلات مختلف اتفاق میافتند و هیچکس کامل و بیعیب نیست. کنار آمدن با مسائل و یادگیری و درس گرفتن از اشتباهات مهارتهای حیاتی برای زندگی هستند. زمانی که کودک شما اشتباهی مرتکب میشود به او یاد بدهید که چطور از این اشتباه درس بگیرد و از آن بگذرد. کودکان ممکن است به این خاطر که نتوانستهاند انتظارات شما را برآورده کنند و یا به خوبی کاری را انجام دهند خودشان را سرزنش کنند.
8- متأسفم
قبل از اینکه جملهای به زبان بیاورید که بخواهید بعد از آن عذرخواهی کنید، راجع به آن فکر کنید.
9- تو چی فکر میکنی؟
سعی کنید در صحبتهای خانوادگی فرصتی را برای کودک خود در نظر بگیرید و نظر او را درباره موضوع بپرسید. این کار به او کمک میکند مهارتهای تصمیمگیری خود را بیازماید و مسئولیت انتخابهای خود را برعهده بگیرد. بیان آنچه فکر میکنید و درخواست چیزی که میخواهید مهارتهای اساسی هستند که در تمام طول زندکی کودک شما به او کمک خواهند کرد.
10- بله گفتن
«نه» گفتن نیز یکی از گزینههایی است که میتوانید گاهی اوقات از آن استفاده کنید، اما بیشتر والدین اغلب اوقات به کودک خود «نه» میگویند. اگر یک الگویی را برای گفتن «بله» در خانواده خود ایجاد کنید، به گفتن «نه» خیلی نیازی نخواهید داشت.
برگرفته از سایت: نینی سایت