بارداری یک زمان خاص و ویژه در زندگی انسانها محسوب می شود، اما اگر با اتفاقات بد همراه باشد، می تواند خاطرات شیرین این دوران را همانند یک کابوس، به لحظاتی ناخوشایند و تلخ تبدیل کند.
1- ناسازگاری RH
به نماد مثبت یا منفی در نوع خون شما گفته می شود. اگر خون زن باردار برای فاکتور RH منفی باشد و خون همسرش مثبت باشد، احتمال آنکه خون جنین مثبت شود افزایش پیدا می کند. از آنجائیکه خون جنین با خون مادر آمیخته می شود، این احتمال وجود دارد که بدن مادر آنتی بادیهایی تولید کند که منجر می شود بدنش از پذیرفتن RH مثبت نوزاد امتناع کند. خانمهایی که دارای RH منفی هستند و همسر آنها دارای RH مثبت است با تزریق آمپولهایی می توانند مانع از ایجاد این آنتی بادیها در بدن شوند.
2- وان آب داغ به مغز جنین آسیب می رساند
ریلکسیشن و نشستن در وان آب داغ می تواند مشکلات بزرگی را برای جنین به وجود آورد. با نشستن به مدت 10 دقیقه در وان آب داغ، درجه حرارت بدن بالا می رود و خطر اسپینا بیفیدا و نقص سیستم عصب جنین 3 برابر افزایش پیدا می کند. احتمال این خطر در 4 تا 6 هفته اول بارداری درست زمانیکه بسیاری از خانمها حتی نمی دانند که باردار هستند، بیشتر است.
3- آمینوسنتز
فاکتورهایی هستند که با وجود آنها احتمال بارداری پر خطر افزایش پیدا می کند. مشکلاتی از قبیل، سن بالاتر از 35 سال، سابقه اختلالات ژنتیکی در خویشاندان یا ناسازگاریهای RH باعث می شود تا متخصص برای بررسی بیشتر و جلوگیری از هر فاکتور خطرساز برای جنین تست آمینوسنتز را انجام دهد. در این تست، با استفاده از یک سوزن زیرجلدی که به رحم شما در زیر شکم وارد می شود، مقداری از مایع آمنیوتیک برداشته می شود تا مورد آزمایش قرار بگیرد.
4- مشکلات جفتی
جفت ، عضوی است که در رحم ، همراه با جنین رشد می کند و غذا، اکسیژن و سایر مواد مهم دیگر را از طریق بندناف برای جنین فراهم می کند. جفت در قسمت بالای رحم چسبیده است اما بعضی وقتها، در اثر حرکت جفت، شرایطی از قبیل جفت سرراهی و جداشدن زودرس جفت را بوجود می آورد. جدا شدن زودرس جفت به شرایطی گفته می شود که قسمتی از جفت یا کل آن از دیواره رحم جدا شده و در رحم شناور می شود. جفت سر راهی نیز به شرایطی گفته می شود که جفت از حرکت کردن امتناع کرده و به انتهای رحم می چسبد و گردنه رحم را مسدود می کند. در نتیجه راه خروج نوزاد بسته می شود.
5- دیابت بارداری
در دوران بارداری این احتمال وجود دارد تا خانمها دچار بیماری مزمن دیابت بارداری شوند. دیابت بارداری زمانی رخ می دهد که هورمونهای جفتی که وظیفه آنها کمک به رشد جنین است، منجر به مقاومت انسولین در مادر شوند. این وضعیت می تواند موجب چاقی بیش از اندازه در نوزاد شود. معمولا زایمان این نوع از نوزادان کمی با سختی همراه است.
6- لکه های مکونیوم (پیش مدفوع نوزاد)
نوزادان اغلب تا لحظه ای که در شکم مادر هستند مدفوع نمی کنند. اما در 10 تا 15 درصد از مواقع، آنها در حالیکه هنوز داخل رحم هستند، مدفوع می کنند. به اولین مدفوع نوزاد، مکونیوم گفته می شود. یک مایع غلیظ که به رنگ سیاه و سبز تیره است و زمانیکه کیسه آب پاره می شود، همراه با مایع آمنیوتیک خارج می شود. به این وضعیت سندرم آسپیراسیون مکونیوم گفته می شود که در این حالت ممکن است مشکلات تنفسی برای جنین بوجود بیاید. زیرا اسید موجود در مکونیوم برای تنفس جنین مضر است.
7- آمنیوتومی
آمنیوتومی پاره کردن غشای ( پرده) آمنیوتیک یا همان کیسه آب است. روشی برای تحریک و القای زایمان است. لحظه زایمان آغاز می شود، این احتمال وجود دارد تا دکتر با پی بردن به وجود مشکلاتی تصمیم به بررسی کیسه آب بگیرد. در مواردی که هنوز کیسه آب پاره نشده است یا روند زایمان کند پیش می رود، آمنیوتومی اعمال می شود. از طریقه گردنه رحم برای پاره کردن کیسه آمنیوتیک استفاده می کنند. این یک روش بحث برانگیز است اما مزیتهای زیادی در بر دارد. در مواردی که روند زایمان با مشکل روبرو شده است و سلامتی نوزاد را به خطر انداخته است، این یک روش مناسب به حساب می آید.
8- لکهای بارداری
ملاسما که به لکهای بارداری نیز معروف است، هنگامیکه استروژن و پروژسترون افزایش پیدا می کنند، ملانین (رنگدانه های پوست) را دچار اختلال کرده و منجر به هیپرپیگمانتاسیون شده و در نتیجه لکه های تیره و تکه تکه در پوست بدن و صورت که بیشتر روی گونه ها و پیشانی مشاهده می شود، بوجود می آید.
9- اپی زیاتومی
یکی دیگر از روش بحث برانگیز، اپی زیاتومی (برش فاصله میان واژن و مقعد را میگویند که ممکن است در زایمان طبیعی از آن استفاده شود) است. در شرایط اورژانسی که ممکن است نوزاد خیلی سریع متولد شود، یا اگر نوزاد در وضعیت غیر طبیعی باشد، این احتمال وجود دارد که دکتر یک برش پهن از واژن به سمت مقعد ایجاد کند تا کانال تولد برای نوزاد فراخ تر شود. به همان اندازه که این روش هولناک است، بهبود پس از اپی زیاتومی ناراحت کننده است و گاهی اوقات برش جراحی اپی زیاتومی شدیدتر از پارگی طبیعی است که قرار است اتفاق بیفتد؛ عفونت نیز امکان پذیر است. در برخی زنان اپی زیاتومی موجب درد در طول رابطه جنسی تا چند ماه پس از زایمان میشود و ممکن است در هنگام نشستن یا ایستادن مادر را دچار ناراحتی کند.
10- پرولاپس رکتوم و بی اختیاری تناسلی
تمام فشارهایی که در طول بارداری وارد می شود، می تواند منجر به ویرانی اندامهای اطراف شود. تضعیف رباطها و عضلات در اثر فشار زایمان، منجر به پدید آمدن دو شرایط به نام پرولاپس رکتوم و بی اختیاری ادراری – پرولاپس تناسلی می شود. معنای آن کاملا ساده است. زمانیکه روده بزرگ یا رحم به سمت بیرون حرکت می کنند، ظاهر ناخوشایندی را در ناحیه مقعد یا واژن بوجود می آورند. این مشکل با عمل جراحی قابل درمان است و برای مادرانی که دچار بی اختیاری ادراری شده اند نیز ورزشهای مخصوص کف لگنی در طول بارداری و پس از زایمان پیشنهاد می شود.
تحریریه نی نی سایت