دکتر محمدصادق صبا تصریح کرد: کم خونی در کودکان بویژه کودکان زیر یک سال به علت رشد بسیار سریع آنها و استفاده از شیر مادر شایعتر است.
وی با اشاره به فواید بسیار زیاد شیر مادر افزود: میزان آهن شیر مادر به اندازه کافی نبوده و کودکانی که از قطرههای آهن استفاده نکنند احتمال ابتلا به کمخونی در آنها افزایش مییابد. در صورتی که میزان هموگلوبین با توجه به سن کودک از حد مجاز پایینتر باشد، میگوییم کودک دچار کمخونی شده است.
این متخصص کودکان با اشاره به تفاوت کمخونی و فقرآهن عنوان کرد: در شرایطی که میزان گلبولهای قرمز از حد طبیعی پایینتر باشد، اما هموگلوبین پایینتر از حد نرمال نباشد کودک دچار فقر آهن شده است. در واقع اول فقر آهن اتفاق میافتد سپس در مرحله بعد کمخونی در کودک بروز میکند.
وی تاکید کرد: کودکان زیر یک سال و بعد از چهار تا شش ماهگی حتما باید از قطرههای آهن استفاده کنند و در صورتی که به دلایلی مانند استفراغ و سایر این علامتها نتوانند از این قطره استفاده کنند، باید تدبیر دیگری از سوی پزشک اندیشیده شود.
صبا تصریح کرد: علائمی مانند بیقراری، اختلال در خواب، تعریق زیاد و گرایش به خوردن خاک، مهر نماز و یخ از نشانههای ابتلا کودک به کمخونی است. کودکان کمخون در صورت عدم درمان به عوارضی مانند کند شدن انجام فعالیتهای روزانه و کاهش سطح هوشیاری نسبت به همسن و سالهایشان دچار میشوند.
صبا یادآور شد: مصرف خوراکیهایی نظیر زرده تخم مرغ، عدس، گوشت قرمز، خرما و سبزیجات میزان ابتلا به کمخونی را در کودکان کاهش میدهد.
منبع: ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت