نینیسایت:فرزندتان اولین کلمهاش را گفته است و دایره لغاتش در حال رشد است، اما چه زمانی از جمله استفاده خواهد کرد؟
بعد از اینکه هیجان شنیدن اولین کلمه از فرزندتان خوابید، ممکن است متوجه شوید که در ماههای آینده، رشد دایره لغات او به طور عجیبی کند است. اما نگران نباشید. این مسئله کاملا طبیعی است.
اگر فرزندتان اولین کلمهاش را در 1 سالگی بیان کرد، معمولا در 6 ماه بعدش تنها بین 30 تا 50 کلمه را ادا خواهد کرد.
بعد از 18 ماهگی، “انجار نامگذاری” با موج عظیمی در یاد گرفتن کلملات جدید رخ میدهد. تخمین ها نشان میدهند که اکنون به دایره لغات فرزند شما به طور میانگین روزی شش کلمه اضافه میشود. و وقتی دایره لغاتش حداقل 100 کلمه دارد، شروع به صحبت کردن با عبارات و جملههای کوتاه میکند. فرزندتان پیش خودش میگوید: حالا میتوانم به مامان بگویم که چه میخواهم!
اولین جمله کودک شما
به طور معمول اولین جملات کودک شما به این صورت است:
کوتاه: او از ادا کردن کلمات تکی به گفتن عبارتهای 2 یا 30 کلمه ای تغییر می کند. در 2 سالگی، جملههایش 4 یا پنج کلمه خواهد داشت و در 30 ماهگی تا 10 کلمه هم استفاده خواهد کرد.
تلگرافی: درست مانند تلگرام، فقط کلمات ضروری را به کار میبرند و کلمات کوچکتر را جا میاندازند و به صورت مشابهی حرف میزنند. او به جای اینکه بگوید: “من توپ میخوام “، میگوید:” به من توپ میخوام“.
قانونمند:شما به طور مثال میتوانید پیش بینی کنید که وقتی فرزندتان میگوید “صندلی مامان” منظورش این است: ” آن صندلی مامان است”. چون ساختار جملهاش از قانون پایه پیروی میکند.
قادر بودن به گفتن اینکه چه فکری میکند
بین تولدهای 2 تا 3 سالگی کودکتان،چیزی که در جمله میگوید با چیزی که در ذهن دارد نزدیکتر میشود. برای مثال او از کلمات کوچکی مانند “و، اما، هستم،ـــ م، زیاد استفاده میکند و شروع به استفاده از جمع، زمان گذشته ، کلمات اضافه و دیگر موارد دستوری کوچک میکند.
کودکتان به جای استفاده از فقط کلمه و فعل، با ساختار های دستوری وسیعی صحبت خواهد کرد و صحبتهایش شبیه به صحبت کردن شما میشود.
کودکتان شروع به استفاده از صرف دستوری میکند. برای مثال، در انتهای یک عبارت برای نشان دادن سوالی بودنش، صدایش را میکشد.
اشتباه در حین صحبت کردن
وقتی صحبت کردن و زبان کودکتان در حال پیشرفت است، از او انتظار اشتباه کردن را داشته باشید. گاهی اوقات، ممکن است کلمات را قاطی کند، گیج شود، حروف اول کلمات را اشتباه تلفظ کند و حتی از کلماتی استفاده کند که از شما نشنیده باشد.
یادتان باشد که اگر کودکتان دچار چنین اشتباهی شد، تصحیحش نکنید. در غیر این صورت او بی جهت مضطرب میشود و نسبت به صحبت کردن بی میل خواهد شد. اگر روی اشنتباهات کوچک تاکید کنید او با خودش فکر میکند: ترجیح میدهم به جای اینکه یک بار دیگر حرف بزنم، ساکت بمانم.
یک استراتژی موثرتر این است که کلمات و عبارات صحیح را خودتان بگویید.انگار که به جای اینکه به اشتباهش اشاره کنید، با او اعلام موافقت میکنید. اگر او پرنده را در حال پرواز میبیند و میگوید: “پنرده پرباز میکنه”؛ شما میتوانید بگویید: آره، درسته، پرنده پرواز میکنه.
چگونه جملات را تقویت کنیم؟
برگرفته از سایت: نینی سایت