مدتی پیش تحقیقی توسط دانشگاه ایالتی میشیگان انجامگرفت و نتایج آن در نشریههای Early Childhood ، Research Quarterly و Infant and Child Development به چاپ رسید. محققان در این بررسی دریافتند که خلقوخوی پدرها و میزان رشد ذهنی و رفتاری کودکان ارتباط مستقیمی باهم دارند.
این مطالعه بر روی ۷۳۰ خانواده با درآمد پایینتر از متوسط انجام شد. طی این تحقیقات، میزان استرس والدین این خانوادهها با کمک پرسشنامههای مختلف بررسی و درنهایت نیز مشخص شد زمانی که پدرها بهشدت دچار استرس بوده و علائم افسردگی را دارند، رشد در مهارتهای زبانآموزی نوزادانشان به شدت دچار اختلال میشود.
به عبارت دقیقتر، این کودکان پیش از ۳ سالگی قدرت ارتباط کلامی ضعیفتری داشتند. همینطور در خانوادههایی که پدرها دچار استرس زیاد بودند، فرزندان پسر، بیشتر از دخترها دچار مشکلات زبانی میشوند. حتی باوجود حضور و روحیه مثبت مادرها، هنوز هم خلقوخوی پدرها بسیار بر فرزندان تاثیرگذار بود.
در این تحقیق، همچنین مشخص شد که سلامت روانی پدرها و مادرها به یک میزان برمشکلات رفتاری نوزادان تاثیرگذار بوده، ولی میزان افسردگی پدرها تاثیر بیشتری بر مهارتهای اجتماعی فرزندان در سالهای بعد دارد.
مدیر ارشد این گروه تحقیقاتی، دکتر کلِر والوتون (Claire Vallotton) در همینباره میگوید: «در گذشته تصور میشد که پدرها تاثیر مستقیمی بر کودکان نداشته و تنها فضا و حال و هوای خانواده را تعیین میکنند. در واقع تصور بر این بود که این مادرها هستند که بر رشد و پرورش کودکان تاثیرگذارند، اما حالا ما میدانیم که پدرها چه در کوتاهمدت و چه بلندمدت، تاثیرات مستقیمی بر کودکان دارند».
این مسئله با توجه به اینکه پدرهای امروزی نسبت به نسلهای گذشته زمان بیشتری را با فرزندانشان میگذرانند، اهمیت خود را بیشتر نشان میدهد.
شاید بتوان جمعبندی این تحقیق را گفتههای تامشا هاروود (Tamesha Harewood) از اعضای این تیم تحقیقاتی دانست که خطاب به پدرها میگوید: «شما برای کودکان بسیار مهم هستید و به همین دلیل هم باید بسیار مواظب خودتان باشید. اگر نیاز به کمک دارید، حتما آن را مطالبه و دریافت کنید. مطمئن باشید چیزی از مردانگی شما کم نخواهد شد».
برگرفته از سایت: نینی سایت