نینی سایت: کاربران سایت ما درباره مسائل مختلفی در تبادل نظر صحبت میکنند و موضوعات مختلفی را به بحث و تبادل نظر میگذارند؛ از مد لباس و رفتارهای اجتماعی و مسائل زناشویی گرفته تا آشپزی و بچهداری و… این موضوعات و مسائل ما را با نیازها و سوالات آنها بیشتر آشنا میکند و وقتی مواردی تکرار میشود یا موضوعی مبتلابه زیادی پیدا میکند گوشهای ما برای شنیدن آن تیز میشود و دست به کار راهحل پیدا کردن برای آنها میشویم.
یکی از همین مسائل که مدتی قبل چند مورد مشابه درباره آن اظهار نگرانی کرده بودند مساله برخورد همسران در جمعهای خانوادگی بود. خانمهای سایت اظهار کرده بودند که شوهرانشان در جمعهای خانوادگی، مخصوصا خانواده شوهر، رفتار متفاوتی را نسبت به مواقع دیگر و آنچه در تنهایی خودشان دارند، با همسرانشان پیش میگیرند. البته برای زوجهای مختلف شدت این موضوع متفاوت بود و از بیتوجهی به همسر تا حتی توهین متغیر میشد.
اما چرا چنین رفتاری از آنها سر میزند و زنان در مقابل این رفتار چه باید بکنند؟ در آن تبادل نظرها هر کسی پیشنهادی داده بود و راهحلی جلوی پای فرد گرفتار گذاشته بود. عکسالعملهای مختلفی مثل اینکه باید مقابله به مثل کنند، بیتفاوت باشند، قهر کنند، برعکس بیشتر به همسرشان توجه کنند و… اما ما این سوژه و راههای پیشنهادی را به نزد یک روانشناس بردیم تا او در این مورد اظهار نظر و ما را راهنمایی کند.
سمیه اسلامی، روانشناس، در مورد این برخورد متفاومت همسران و اهمیت علت بروز آن میگوید: در ابتدای امر باید به دنبال دلایل چنین رفتاری بود. شاید ذهن آقا از کودکی چنین آماده شده که به زن نباید رو داد، پر رو میشود، شاید تحت فشار خانواده و اطرافیان است تا با این دست رفتارها مورد تایید قرار بگیرد یا حتی به عنوان یک مرد مقتدر نمایشی از خود بدهد و این کار او از نظر اطرافیان مقبول و مورد پسند است و حتی اعتمادبه نفس به آقا میدهند.
البته ممکن است این مرد تحت تسلط خانواده باشد، حتی گاهی این موضوع وابسته به فرهنگ نیز هست. در خانوادهای که زن جایگاه درست و شایستهای ندارد و به عنوان فرد درجه دو شناخته میشود که نباید به حساب بیاید و کم عقل است و… بروز چنین رفتار و گفتاری از شوهر چندان بعید و دور از ذهن نیست!
از طرف دیگر تجربههای گذشته فرد هم بیتاثیر نیست. ممکن است این دست رفتارهای شوهر به خاطر حس انتقام از همسرش به واسطه رفتارهای گذشته خانم باشد. لازم به ذکر است گاهی علت رفتار همسر برخوردهای خود خانم است. یعنی نوع ارتباطهای بین خانم وخانواده آقا، احترام، دیدگاه خانم ازخانواده همسر، اختلافات قبلی، ارتباط آقا با خانواده همسر و نوع احترامی که دریافت میکند، همه و همه از عواملی هستند که باعث بروز چنین اختلال رفتاری میشوند.
اسلامی درباره برخوردی که به این زنان پیشنهاد میشود تا با همسرانشان پیش بگیرند، توضیح میدهد: تحقیر، تمسخر، بیارزش کردن کارها و رفتارهای مرد، غرغرکردن و جبههگیری در این موضوع بیاثر است. مطمئنا قهر و دعوا پاسخ و راه حل نیست. در مرحله اول دلیل این رفتارها باید مشخص شود. همیشه برای مقابله با هر نوع بیماری و ناهنجاری، علتیابی مهمترین بخش کار است. شما تا به علت یک مشکل واقف نباشید از پیدا کردن راهحل درست عاجزید. تا دلیل یک تب مشخص نشود نمیتوان بیماری را درمان کرد. در این میان اگرمرد هم همکاری داشته باشد و در پیدا کردن علت رفتارهایش کمک کند، روند پیشرفت بهتر میشود.
این روانشناس درباره شیوه درست برخورد خانمها با چنین رفتاری اظهار میکند: بهتر است خانم توجه بیشتر به آقا داشته باشد و در پی تلافی نباشد تا احترامها حفظ شود. همین طور خانمها میتوانند روی نگرشها و دیدگاههای آقا کار کنند و او را به شناخت بهتر از نادرستی افکار و رفتارش برسانند. به عنوان مثال خانم میتواند با پررنگ کردن ویژگیهای مثبت خود در نظر همسرش او را متوجه اشتباه خود کرده و حس احترام نسبت به خود را نیز در همسرش تقویت کند. به جای فاصله گرفتن، مقابله به مثل یا راهکارهای دیگر، خانمها بهتر است از خود همسرشان چاره کار را بخواهند یا برای بهبود روابطشان از خانواده مرد کمک بگیرند.
سمیه اسلامی، روانشناس، در پایان تاکید میکند: اما نکته اساسی را فراموش نکنید! یعنی حتما از مشاور در راستای بهترشدن روابط کمک بگیرید.
برگرفته از سایت: نینی سایت