نینی سایت: یکی از دغدغههای مادران در طول دوران بارداری و مخصوصا ماههای آخر اضافه وزنی است که پیدا کردهاند. مادرانی که سنگینی ماههای آخر بارداری را با شکیبایی تحمل میکنند درصددند با زمین گذاشتن بارشان پیش از هر چیز به سراغ رژیمهای لاغری بروند و خودشان را از شر وزن اضافهای که گرفتهاند خلاص کنند. اما بلافاصله بعد از تمام شدن بارداری دوران شیردهی شروع میشود و همه به مادر شیرده توصیه میکنند به مقدار لازم از مواد غذایی مصرف کنند و فکر هر نوع رژیم غذایی را از سرشان بیرون کنند مبادا به سلامت کودکشان خدشه وارد کنند.
دکتر نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه درباره روند کم کردن وزن بعد از بارداری گفت: در ابتدای امر لازم است بدانیم که بلافاصله پس از زایمان حدود۶ الی ۷ کیلو از وزن مادر کم میشود، پس بخشی از مشکل اضافه وزن یک زن باردار بعد از تولد فرزندش به شکل آنی حل میشود. در وهله بعد نیز، در صورتی که در دوره بارداری اضافه وزن مادر منطقی و در حد استاندارد بوده باشد، بقیه این اضافه وزن تا یکسالگی کودک با شیردهی مادر و دریافت کالری مناسب از بین خواهد رفت.
جوزدانی درباره مواد غذایی ضروری و مقدار مناسب کالری دریافتی یک مادر شیرده توضیح داد: تغذیه در دوران شیردهی باید استوار بر آن دسته از مواد غذایی برنامه ریزی شود که میتواند بر روند شیردهی تاثیر مثبت داشته باشد. مثل دریافت آب قبل و بعد از شیردهی، دریافت سبزیجات ومیوههای تازه، مصرف مقدار مناسبی از گوشت و غلاتی مثل برنج و نان و دریافت حداقل سه واحد لبنیات در روز. البته مقدار کالری مورد نیاز بدن هر مادری بستگی به مشخصات فرد و میزان اضافه وزن در دوران بارداری دارد، ولی روی هم رفته و با توجه به مواد غذایی که ذکر شد، بدن مادر شیرده حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ کالری اضافه بر نیاز روانه میبایست دریافت کند.
دکتر جوزدانی در مورد مادرانی که نگران کم نشدن وزن اضافه بدنشان هستند یا در دوران بارداری بیش از حد استاندارد وزن اضافه کردهاند، اطمینان داد: مادران میتوانند از سه یا چهار ماهگی نوزادشان جهت رژیم کاهش وزن در دوران شیردهی اقدام نمایند. البته توصیه میکنم حتما تحت نظر پزشک متخصص تغذیه باشند تا علاوه بر موفقیت در کاهش وزن، میزان و کیفیت شیر مادر تغییری نکند تا تاثیر سویی روی رشد نوزادشان نداشته باشد.
برگرفته از سایت: نینی سایت