فواید گریه برای سلامتی

فواید گریه برای سلامتی

نی نی سایت: ما در حال گریه کردن به دنیا می‌آییم، اما به مرور که سنمان بیشتر می‌شود، اشک‌ریختن برایمان به عنوان نشانه‌ای از ضعف تلقی می‌شود.خوب است بدانید که گریه‌ی غیر‌ارادی در‌واقع برای ذهن، بدن و روح بسیار مفید است. سعی نکنید جلوی اشک‌هایتان را بگیرید. این کار به شما آسیب خواهد رساند. برای اینکه علت را متوجه شوید، اجازه بدهید با هم بررسی کنیم وقتی که گریه می‌کنیم چه اتفاقاتی می‌افتد.

۱- سموم بدنتان دفع می‌شود.
شما فقط زمانی که غمگین هستید گریه نمی‌کنید. گریه‌کردن همچنین پاسخ بدنتان به استرس بیش‌از‌حد است. وقتی گریه می‌کنید، بدن خود را از کورتیزول پاک می‌کنید. کورتیزول هورمونی مرتبط با استرس است که وقتی سطحی نامتعادل در بدن داشته باشد، پتانسیل این را دارد که به سلامتی شما آسیب برساند.سطح بالای این هورمون می‌تواند مشکلات مختلفی در بدن ایجاد کند نظیر: مشکلات خواب، کاهش پاسخ ایمنی بدن، و افزایش وزن.

۲- اشک کشنده‌ی باکتری‌هاست.
اشک شما باکتری‌ها را از اطراف چشمتان می‌شوید. زیرا اشک شامل لیزوزیم است. لیزوزیم هورمونی است که در شیر و بزاق انسان وجود دارد. وقتی گریه می‌کنید، لیزوزیم آزاد می‌شود و بیش از ۹۰٪ از باکتری‌های موجود در مسیر خود را می‌کشد.بنابراین گریه‌کردن نه تنها سموم را از بدن شما دفع می‌کند، بلکه مواد‌سمی‌ای که در سطح بدنتان کمین کرده‌اند را نیز از بین می‌برد.

۳- بینایی بهبود می‌یابد.
تا به حال پیش آمده وقتی بعد از یک روز طولانی کاری به خانه برمی‌گردید احساس کنید دیدتان کمی تار شده است؟در طول روز، غشاهای چشم‌تان آب خود را از دست می‌دهند؛ که باعث می‌شود توانایی تمرکز دیدتان را از دست بدهید. گریه‌کردن به این غشاها آب‌رسانی می‌کند و منجر به تجدید قوای کلی چشم می‌شود.

۴- حالتان را بهتر می‌شود.
گریه کردن با انتشار هورمون‌های خاصی استرس را کاهش می‌دهد. بدیهی است، این موضوع، اثر مثبتی بر خلق‌و‌خوی کلی شما دارد.یک مطالعه در سال ۲۰۰۸، توسط دانشگاه فلوریدای‌جنوبی انجام شد که نشان داد ۹۰٪ از افرادی که در شرایط پر‌اضطراب گریه می‌کنند حالشان به میزان قابل‌توجهی بهتر می‌شود. هنگام مواجهه با مشکلات زندگی، کسانی که گریه نمی‌کنند در مقایسه با آنهایی که مشکلی با گریه‌کردن ندارند، یک تکیه‌گاه کمتر دارند.

۵- با احساسات خود مواجه می‌شوید.
آنهایی که می‌گویند گریه نمی‌کنند به احتمال زیاد از این حقیقت که دلایلی برای گریه کردن دارند فرار می‌کنند. در زندگی هرکسی دلیلی وجود دارد که به خاطرش گریه کند، و این موضوع به‌هیچ‌وجه باعث خجالت نیست.در مواجهه با یک بحران عاطفی، چگونگی کنار آمدن با مشکل به خودی‌خود دشوار است. حال اگر بخواهید جلوی اشک‌ریختن خود را هم بگیرید، نیاز به تلاشی مضاعف دارید. این تلاش نتیجه‌ای جز افزایش استرس برایتان به‌دنبال نخواهد‌‌ داشت.

۶- ارتباطتان با نزدیکانتان قوی‌تر می‌شود.
اگر کسی نزدیکتان شروع به گریه کند، شما به طور غریزی می‌فهمید که مشکلی وجود دارد. برای انتقال اطلاعاتی از این دست به هیچ کلمه‌ای نیاز نیست. درواقع گریه هم می‌تواند نوعی حرف زدن باشد. ممکن است کسی سعی کند تظاهر کند که حالش خوب است، اما اشک‌هایش آشکار خواهند کرد که صدمه دیده است .وقتی بغض کسی می‌ترکد مثل این است که دریچه‌ای به سمت افکار و احساساتش گشوده می‌شود. و این اتفاقی است که فرصت یک گفتگوی عمیق بین ما و کسی که دوستش داریم را به وجود می‌آورد.

۷- در برابر عوامل محرک خارجی از خودتان محافظت می‌کنید.
اشک‌ها فقط وقتی که غمگین هستید تولید نمی‌شوند. آنها در‌واقع پاسخ طبیعی بدن به هر جسم خارجی‌ای هستند که به چشم آسیب می‌رساند. وقتی چشم‌ در تماس با ذرات غبار، شن، یا خاک قرار می‌گیرد، واکنش طبیعی بدنتان، اشک ریختن است. به‌ این‌ ترتیب از غشاهای چشمتان در برابر خراش و عفونت محافظت می‌شود.دلیل اینکه شما وقتی مشغول خرد‌کردن پیاز هستید گریه می‌کنید، این است که پیاز وقتی برش داده می شود، گازی آزاد می‌کند که به چشم حمله می‌کند.اشک راهی برای محافظت از چشم‌ها در برابر این عامل محرک است. (نکته ی جالب: برای جلوگیری از این اتفاق قبل از خرد کردن پیاز ۱۰-۲۰ دقیقه آن را در فریزر قرار بدهید. این کار میزان آنزیم‌هایی که وقت خرد کرد منتشر می‌شوند را کاهش می‌دهد.)

۸- سلامت کلی شما را بهبود می‌بخشد.
همان‌طور که تا به حال متوجه شدیم، گریه کردن اثرات مثبت زیادی بر سلامتی دارد؛ از جمله بهبود خلق‌و‌خو، کاهش سطح استرس، و حفاظت از چشم‌ها دربرابر باکتری‌ها و… اما آیا می‌دانستید که اشکی که ناشی از احساسات باشد نسبت به دیگر انواع گریه ۲۴٪ پروتئین آلبومین بیشتری دارد؟این موضوع به تنظیم سوخت‌و‌ساز بدن کمک می کند. گریه کردن همچنین می‌تواند در مبارزه با دیگر مشکلات رایج سلامتی نظیر فشارخون بالا، چاقی و دیابت مفید باشد.


سلامت چشم|منبع: سایت خوارزمی

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.