همچنان که فرزندتان بزرگ می شود، دوست دارد که غذای شما را امتحان کند و شما نیز علاقمند هستید رژیم غذایی او را متنوع تر کنید اما تمام غذاها برای کودکتان سالم نیستند. بعضی غذاها هنوز می توانند موجب خطر خفگی در کودک شوند.
غذاهایی که نباید به کودکان 12 تا 24 ماهه داده شوند
شیر کم چرب: بیشتر کودکان نوپا به تمام چربیها و کالری شیر برای رشد و نمو نیاز دارند. وقتی کودکتان به دو سالگی رسید و هیچ مشکلی در رشد او وجود نداشت، اگر تمایل داشتید میتوانید از این به بعد به او شیر کم چرب تری بدهیداما اگر کودکتان در معرض چاقی یا بیماری قلبی قرار دارد، ممکن است پزشک توصیه کند قبل از این که به سن 2 سالگی برسد، از شیر کم چرب استفاده کند)
خطرات خفگی که کودک را تهدید می کند
لقمه های بزرگ: اگر تکه های غذا به اندازه دانه نخود باشند، در گلوی کودک گیر نمی کند و بنابراین خطر خفگی وجود ندارد. سبزیجاتی مانند هویج، کرفس و لوبیای سبز را باید تکه تکه کنید یا آنها را پخته و سپس ریز ریز کنید. میوه هایی مثل انگور، گوجه و خربزه را قبل از اینکه به کودک بدهید، چهار قسمت کنید. همچنین گوشت و پنیر را به صورت تکه های خیلی ریز در آورید.
میوه های سخت و کوچک: میوه های مغز دار (بادام، پسته و غیره)، ذرت بو داده، قرص های ضدسرفه (که به صورت آب نبات هستند)، آب نبات، کشمش و دیگر میوه های خشک شده کوچک و میوه های دانه مانند میتوانند موجب خفگی شوند.
میوه های چسبناک و نرم: از آدامس و غذاهای نرم که ممکن است در گلوی کودکتان گیر کند، بپرهیزید.
کره بادام زمینی: مواضب باشید به کودک نوپای خود زیاد کره بادام زمینی ندهید که در قورت دادنش با مشکل مواجه شود. در عوض، لایه نازکی از کره بادام زمینی را بر بروی نان یا بیسکویت بمالید.
نکات دیگری برای ممانعت از بروز خفگی:
• اجازه ندهید فرزندتان در داخل اتوموبیل چیزی بخورد چرا که در حین رانندگی نمیتوانید مواظب او باشید.
• اگر از دارویی استفاده می کنید که باید بر روی دندان مالیده شود، تمام حواستان به فرزندتان باشد زیرا ممکن است دارو گلویش را بی حس کرده و در قورت دادن غذا اختلال ایجاد کند.
غذاهایی که نباید به کودکان 24 تا 36 ماهه داده شوند
خطر خفگی:
اگر چه کودکتان حالا در خوردن توانمند تر شده است، هنوز هم امکان دارد در اثر خوردن غذا دچار خفگی شود. مواردی را که در بالا برای جلوگیری از بروز خفگی اشاره شد، همچنان رعایت کنید و فرزندتان را از خوردن به هنگام راه رفتن، تلویزیون نگاه کردن یا انجام هر کاری که حواسش را از خوردن پرت کند، منع کنید.
غذاهایی که نباید به کودکان 3 ساله و بالاتر داده شوند
خطر خفگی:
اکنون فرزندتان در غذا خوردن کاملاً تبحر یافته است امابه هر حال هنوز هم باید مراقب تکه های غذا باشید که ممکن است در اثر خوردن آنها خفه شود. غذای او را به تکه های ریز تبدیل کنید به ویژه چیزهایی مثل انگور که می توانند کاملاً مسیر عبور هوا را مسدود کنند. همچنان به اجتناب از مصرف ذرت بو داده، تمامی میوه های هسته دار و آدامس ادامه داده و فرزند خود را از خوردن، وقتی که حواسش جمع نیست، منع کنید.
چند نکته تازه در مورد کودکان و آلرژی
پزشکان قبلاً توصیه می کردند که تا یک سالگی یا حتی تا مدتی بعد از آن، غذاهای جامد که آلرژن های رایج هستند به کودکان داده نشود اما از آنجا که مطالعات نشان می دهد که این اقدامات احتمالاً تأثیری در جلوگیری از برزو آلرژی ها نخواهند داشت، انجمن پزشکان کودکان آمریکا (AAP) نظرش را تغییر داده است.
البته عاقلانه این است که غذاهای جدید را به تدریج به کودک خود بدهید یعنی پس از این که غذای جدیدی را به فرزندتان دادید تا چند روز دست نگه دارید تا ببینید که آیا کودک نسبت به آن واکنش نشان خواهد داد یا خیر. اگر فکر می کنید که احتمالاً فرزندتان آلرژی غذایی دارد (به طور مثال، اگر آلرژی در خانواده شما رایج است)، با پزشک کودکتان صحبت کنید تا او بهترین روش برای دادن غذاهای آلرژی زا (همچون تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، گندم، سویا، دانه های روغنی درختان، ماهی و حلزون صدف دار) به فرزندتان را در اختیار شما قرار دهد.
هیئت تحریریه نی نی سایت
برگرفته از سایت: نینی سایت