نسرین دودانگی در پاسخ به سؤال یکی از شهروندان درباره ابتلای کودک 5 ساله خود به وسواس و اختلال شخصیت، اظهار داشت: اختلال شخصیت در کودک 5 ساله وجود ندارد زیرا هنوز شخصیت او شکل نگرفته است. اختلال شخصیت، خود را از حدود 18 سالگی به بعد نشان میدهد بنابراین ابتلا به اختلال شخصیت در این کودک منتفی است.
* وسواس چیست؟
وی با بیان اینکه وسواس، فکرهای تکراری است که به ذهن فرد آمده و او را وادار به برخی رفتارها میکند، گفت: مبتلایان به وسواس از غیرمنطقی بودن افکار خود آگاه هستند اما نمیتوانند در برابر آنها مقاومت کنند در نتیجه کارهایی انجام میدهند تا افکار مزاحم را از ذهن خود خارج کنند.
دودانگی افزود: مثلاً برخی کودکان مدام به این فکر میکنند که دستشان به میکروبی آلوده است و با وجودی که دستان خود را شستهاند اما باز هم تمایل به شستن آنها دارند هر چند این افکار و رفتار فرد مبتلا را عذاب میدهد اما او نمیتواند مانع از آن شود.
* تفاوت وسواس در کودکان و بزرگسالان
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تفاوت وسواس در کودکان و بزرگسالان را عدم توانایی کودک برای بیان افکار خود دانست و اظهار داشت: کودکان نمیتوانند افکار خود را به زبان بیاورند و بیشتر با نمود رفتاری آن را نشان میدهند.
این فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان گفت: کودکان مبتلا به وسواس موقع نوشتن مشق مدام آن را پاک میکنند و دوباره مینویسند یا وسایل مدرسه خود را چک میکنند تا مطمئن شوند همه چیز را برداشتهاند از طرفی سعی میکنند وسایل را با نظم و تقارن خاصی بچینند و در صورتی که این نظم بر هم بخورد دچار اضطراب میشوند.
وی افزود: همچنین کودکان مبتلا به وسواس ممکن است مدام از والدین خود بپرسند که آیا آنها کودک را دوست دارند یا خیر.
* والدین تسلیم خواستههای وسواسگونه فرزند خود نشوند
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: درمان وسواس در کودکان با تغییر رفتار از طریق والدین است بر این اساس توصیه میشود والدین تا جایی که میتوانند تسلیم خواستههای وسواسگونه فرزند خود نشوند مثلاً اگر کودک از والدین خود خواست تا دستهایش را دوباره بشویند والدین تسلیم کودک نشود.
وی خاطرنشان کرد: در برخی مبتلایان که شدت وسواس زیاد است دارودرمانی توصیه میشود که تشخیص و درمان باید توسط روانپزشک کودک و نوجوان انجام شود.
منبع: فارس نیوز
برگرفته از سایت: نینی سایت