بنفشه آراد افزود: از آنجا نارسایی مزمن کلیه پیشرفت تدریجی دارد، علائم کمتری ایجاد میکند و در سنین کمتر از دو سال ممکن است به صورت عدم وزنگیری مناسب، کاهش یا افزایش حجم ادرار یا عفونتهای مکرر سیستم ادراری تظاهر یابد. در سنین بالای دو سال با علائم کاهش سرعت رشد، پرنوشی و پر ادراری و رنگ پریدگی خود را نشان میدهد.
این پزشک فوق تخصص کلیه کودکان گفت: علل نارسایی کلیه بیماریهای اکتسابی، مادرزادی یا ارثی است و مهمترین علت نارسایی حاد کلیه، کاهش جریان خون کلیههاست که در طی بیماریهای مختلفی از جمله کم آبی شدید بدن یا عفونتهای شدید ایجاد میشود.
وی ادامه داد: از علل دیگر نارسایی کلیه، بیماریهای التهابی کلیه و انسدادهای سیستم ادراری است و عفونتهای مکرر سیستم ادراری در سنین مختلف نیز عامل زمینهساز نارسایی کلیه خواهد بود.
آراد، در مورد اینکه این نارساییها تا چه حد قابل درمان یا پیشگیری هستند، خاطرنشان کرد: نکته مهم در پیشگیری، درمان به موقع بیماریهای ایجاد کننده نارسایی کلیه است.
وی با اشاره به اینکه در موارد کم آبی شدید بدن، هرچه سریعتر باید کمبود مایعات بدن جبران شود و درمان عفونتها و انسدادهای سیستم ادراری نیز از پیشرفت بیماری به سمت نارسایی کلیه جلوگیری خواهد کرد، گفت: در بیماریهای التهابی کلیه نیز درمان بر اساس نوع بیماری انجام خواهد شد.
این فوق تخصص با بیان اینکه در نارسایی مزمن کلیه، درمانها برای کاهش روند پیشرفت بیماری به سمت مرحلهای است که بیمار نیازمند به دیالیز یا پیوند کلیه خواهد شد، تصریح کرد: این بیماران به برنامه تغذیهای دقیقی نیاز دارند و کنترل فشار خون، درمان کم خونی و تنظیم املاح بدن در آنها مهم است.
وی تصریح کرد: علائم بالینی نارسایی کلیه بر اساس سن بیمار و بیماری ایجاد کننده نارسایی کلیه متفاوت است، اما علامت مهم در تمام سنین، کاهش رشد وزنی و قدی بیماران است.
به گفته آراد از علایم مهم دیگری که باید به آنها توجه کرد، پرنوشی، پر ادراری، رنگ پریدگی، ورم اندامها، تغییر رنگ و حجم ادرار و عفونتهای سیستم ادراری است.
منبع: ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت