شیرین سیاحفر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در رابطه با بیماریهای عفونی شایع در کودکان که به عفونت کلیه و حتی پیوند منجر میشود گفت: پیوند کلیه در کودکان کشور در حال افزایش است و این به دلیل آن است که شرایطی فراهم شده که به راحتی پیوند کلیه در کودکان انجام میشود.
وی ادامه داد: تظاهرات غیرشایع در زمینه کلیه یکی از مواردی است که به دلیل پایین آمدن ایمنی بدن کودکان رخ میدهد که خانوادهها و پزشکان باید نسبت به آن آگاه باشند.
سیاحفر ادامه داد: نحوه مراقبت از سوی پزشکان و پرستاران کنترل عفونت آنها در بیمارستان زمانی که کودک پیوند کلیه میشود و نحوه واکسیناسیون قبل و بعد از پیوند از مواردی است که باید در این زمینه مورد توجه قرار گیرد.
فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال در مورد دلایل ابتلای کودک به عفونتهای کلیه گفت: عفونتهای کلیه و مجاری ادرار در کودکان که منجر به پیوند میشود گاهی وراثتی و گاهی اکتسابی است با این وجود زمانی پیوند برای کودک لازم میشود که کلیه درگیر شده نارسا میشود و عملکرد خود را از دست میدهد.
وی تصریح کرد: گاهی تشدید عفونت و نیاز به پیوند زمانبر است و از طفولیت تا نوجوانی و جوانی طول میکشد و بروز داده نمیشود البته انجام پیوند به وزن کودک، سن و نوع بیماری او بستگی دارد.
سیاحفر ادامه داد: عفونت مجاری ادراری و کلیه اگر چه به ظاهر بیماری سادهای است اما اگر در سن کودکی به درستی درمان نشود و مکرر اتفاق افتد در عملکرد کلیه اثر سوء میگذارد و اختلال ایجاد میکند در نتیجه کلیه دچار عفونت شده و این عفونت به دلیل ساختاری و آناتومی سیستم ادراری مشکلساز میشود.
فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال افزود: ابتلای کودک به تب بیعلت از علائم عفونت ادراری است که باید والدین آن را جدی بگیرند. این در حالی است که علائم عفونت کلیه در سن شیرخوارگی و اوایل کودکی ممکن است اختصاصی نباشد و تنها علامت آن با تب همراه باشد.
وی گفت: زردی طولانی مدت در نوزاد و همچنین علائم بیماریهای گوارشی در سنین بعدی مانند ابتلای کودک به بیماریهای رودهای و اسهال و همچنین تغییر رنگ و بوی ادرار، بیقراری در هنگام ادرار کردن از مواردی است که والدین باید آن را به عنوان علائم عفونت مجاری ادرار و کلیه در نظر بگیرند.
سیاحفر افزود: حتی زمانی که کودک بزرگتر میشود اگر به هنگام ادرار سوزش داشته با قطع و وصل شدن همراه باشد یا دچار شبادراری شود یا اگر کودک دچار بیاختیاری در ادرار کردن شود از علائم دیگر ابتلای کودک به عفونت مجاری ادرار و کلیه است که باید جدی گرفته شود.
فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال از برگزاری اولین سمینار عفونت در پیوند کلیه کودکان از امروز تا پنجم تیر در بیمارستان رسول اکرم(ص) به مدت 3 روز خبر داد و گفت: در این سمینار تمام مباحث مربوط به عفونتهای مجاری ادرار مراقبتهای پزشکی، بیماریهای شایع مجاری ادرار در کودکان،علائم بیماری و پیوند کلیه مورد بررسی قرار میگیرد.
منبع : فارس
برگرفته از سایت: نینی سایت