عادات بد والدین می تواند به سلامت کودک آسیب برساند

عادات بد والدین می تواند به سلامت کودک آسیب برساند

کودکان از آنچه که شما به زبان می آورید و انجام می دهید، یاد می گیرند در مورد بدن، توانایی ها و  چیزهای دیگر چه احساسی داشته باشند. آنها عموما اعمال و رفتار شما را تقلید می کنند.  بهترین و قدرتمندترین روش برای آموزش عادات سالم، تنبیه و تشویق نیست، بلکه عمل به شیوه مثبت و الگو سازی رفتارهای سالم است.


ارائه الگوی مناسب به کودکان کمک می کند شاد باشند و سلامتی خود را حفظ کنند. شاید لازم باشد شما تغییراتی در خودتان ایجاد کنید. نگران نباشید، شما و فرزندتان می توانید همراه هم این کار را انجام دهید.


 



عادت بد #1 انتقاد از خود


انتقاد از ظاهرتان به شکلی که این پیغام را به کودک بدهید که عزت نفس شما به فرم شلوار در تنتان و یا وزن شما بستگی دارد. کودکان و خصوصا دختربچه ها می توانند تحت تاثیر حرف های مادر قرار بگیرند که این مسئله می تواند  باعث شود آنها چیزی را که در آینه می بینند دوست نداشته باشند و این منجر به مشکلات مربوط به عزت نفس و داشتن تصویر منفی از بدنشان در تمام طول زندگی خواهد شد. هر دو این مشکلات فرد را به سمت عادت های ناسالم مانند رژیم های غذایی یویویی سوق داده و خطر اختلالات خطرناک مربوط به خوردن را افزایش می دهد.


 



عادت بد #2 پرخوری هیجانی


اگر وقتی غمگین یا ناامید هستید از غذا به عنوان آرام بخش استفاده می کنید، احتمالا این پیام  ناسالم را به کودک هم منتقل خواهید کرد که خوردن غذا و خوراکی راهی برای کسب احساس خوب در مورد خودتان است.


در عوض سعی کنید وقتی احساس خوبی ندارید از راه های دیگری برای تقویت روحیه خودتان استفاده کنید. اجازه بدهید کودک شما را ببیند در حالی که با دوستتان صحبت می کنید یا برای پیاده روی از خانه خارج می شوید تا احساس بهتری داشته باشید. عادات سالم  و ناسالم شما به یک میزان بر کودک تاثیر می گذارد.


 



عادت بد #3ارسال پیامک، ایمیل و صحبت کردن زیاد با تلفن


خیلی عادلانه به نظر نمی رسد که از کودک بخواهید موقع شام به کسی پیامک نزند در حالی که خودتان با گوشی موبایلتان مشغول هستید. کاری که انجام می دهید تاثیر بسیار قوی تری از چیزی که می گویید، دارد. در مورد وسایل الکترونیکی و ارتباطی قوانینی را برای کل اعضای خانواده وضع کنید. این قوانین باید شامل خودتان به عنوان والدین هم باشد و باید حتما به آنها عمل کنید.


کودکانی که وقت زیادی را مقابل صفحه نمایش می گذرانند، اغلب مشکلات مربوط به  بیخوابی، وزن و عملکرد مناسب در مدرسه دارند اما احتمال چاقی در کودکانی که همراه خانواده شام می خورند، بیشتر است.


 



عادت بد #4 تمرکز بر مسائل سطحی و مادیات


بیشتر دختربچه ها عاشق پوشیدن و نمایش دادن لباس های مختلف هستند اما متخصصین معتقدند در مورد افراط در دامن زدن به این علاقه کودک به جای تمرکز بر مسائل عمیق تر، دقت کنید.


سعی کنید عادات سالم مانند قدم زدن یا ورزش کردن را جایگزین صرف وقت برای بازی با لباس ها و زیورآلات کنید. با این شیوه کودک یاد خواهد گرفت که می تواند قوی، محکم و در عین حال “دختر” باشد. به علاوه اینکه کودک متوجه می شود که فعال بودن به کاهش استرس او کمک می کند. دقت کنید هر بار که زیبایی و ظاهر کودک را تحسین می کنید، حتما از هوش و ذکاوتش هم تعریف کنید.


 



عادت بد 5# رقابت و مسابقه


یادآوری این نکته که کودکان دیگر (همسایه ها، همکلاسی ها، بستگان ) از او بهتر هستند به ندرت باعث پیشرفت و عملکرد بهتر کودک خواهد شد. در عوض سعی کنید از مشوق های مثبت استفاده کنید و وقتی کودک تمام تلاشش را برای انجام بهینه کاری به کار می برد، به او پاداش دهید. به او کمک کنید تا بر جنبه هایی مانند جذابیت بازی تمرکز کنید و با بهبود عملکرد فعلی در مقایسه با عملکرد قبلی اش، در واقع با خودش رقابت کند. همچنین می توانید به کودک کمک کنید فعالیتی را که دوست دارد پیدا کند و آن را تمرین کند. در مورد این واقعیت با کودک صحبت کنید که چه قدر نیاز دارید که هر روز فعالیت داشته باشید و تغییر کنید و این حرکت چه قدر به شما احساس خوب و مثبتی می دهد.





عادت بد 6# جر و بحث و مجادله دائمی



اگر شما و همسرتان معمولا با هم مجادله می کنید، کودکانتان یاد می گیرند که این شیوه رفتار اشکالی ندارد و طبیعی است. از آنجایی که معمولا استرس جرقه بیشتر جرو بحث ها است، بهتر است استرس را کنترل کنید. در غیر اینصورت سعی کنید چند راهکار و تکنیک برای مدیریت استرس پیدا کیند. جر و بحث در ابتدا به شما احساس بهتری می دهد اما کمی بعدتر احساس بدی پیدا می کنید. علاوه بر این  استرس ناشی از مجادلات والدین تاثیر منفی بر روی کودک خواهد داشت و این استرس می تواند باعث افزایش خطر چاقی در کودک شود.


 


 عادت بد 7# غیبت کردن


انتقاد از ظاهر یا عملکرد افراد احتمالا نشانه اعتماد به نفس پایین است، مخصوصا اگر این انتقاد در حضور افراد گفته نشود. از خودتان سوال کنید که چه توجیهی  می تواند برای این کار وجود داشته باشد. این عادت بد قابل کنترل است پس سعی کنید آن را انجام ندهید.


سعی کنید از تماشای برنامه های تلویزیونی و یا خواندن مجلات و روزنامه هایی که در مورد اشخاص معروف و مشهور و مسائل شخصی آنها صحبت می کنند هم اجتناب کنید تا به کودک نشان دهید چگونه می تواند با شیوه های صحیح و سلامت سرگرم شوند و انرژی بگیرند. سعی کنید همراه سایر افراد خانواده برای دوچرخه سواری یا سایر بازی های گروهی از خانه بیرون بروید.


 


مچ خودتان را بگیرید


اگر متوجه شده اید که در حضور کودکان رفتارهای نادرست و منفی از شما سر می زند، خودتان را به بی خیالی نزنید و فکر نکنید که کودک متوجه نشده است. به اشتباهاتتان اشاره کنید و از آنها به عنوان درس های قابل آموزش استفاده کنید. برای بهبود رفتارهای نادرستتان از کودک کمک بخواهید و با این کار او را درگیر کنید. آنها از اینکه بتوانند اشتباهات شما را گوشزد کنند، بسیار خوشحال می شوند و شما هم از رفتارهای نادرستتان آگاه می شوید. نتیجه مطالعات نشان می دهد احتمال موفقیت خانواده هایی که از انتخاب های صحیح یکدیگر حمایت می کنند، بیشتر است.


 


هیئت تحریریه نی نی سایت


برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.