فصل زمستان فرصت خوبی است تا با خوراکیهای خوشمزه این فصل سالادهای لذیذ و متفاوتی تهیه کنید و از داشتن سفرهای خوشرنگ و زیبا لذت ببرید. در اینجا تهیه سه سالاد زمستانی را به شما پیشنهاد میکنیم که علاوه بر افراد خانواده، مهمانان شمارا هم خوشحال میکند و ایده خلاقانهای برای این فصل سرد محسوب میشود.
1. سالاد انار و پرتقال
مواد لازم:
- 3 پیمانه برگ ظریف اسفناج
- 2 پیمانه دانه انار
- 1 ساقه پیازچه
- 2 عدد پرتقال ریز
- 2 ق س آبلیموی تازه
- 1 ق س سرکه سیب
- 3 ق س روغنزیتون
- 1 ق س عسل
- کمی نمک
- مقداری فلفل تازه آسیاب شده
طرز تهیه:
- ابتدا پرتقالها را حلقهحلقه برش بزنید. بعد آنها را طوری پوست بگیرید که پوسته نازک سفید روی پرهها هم گرفته شود. سپس آنها را با برگهای اسفناج و دانههای انار در کاسهای بزرگ بریزید.
- مواد سس (آبلیمو، سرکه، روغنزیتون، عسل، نمک و فلفل) را باهم مخلوطکنید و روی سالاد بریزید. مواد را بهخوبی باهم مخلوطکنید. در انتها پیازچه را نازک حلقه کنید و به سالاد بیفزایید. سالاد را در ظرف دلخواه بریزید.
نکته:میتوانید مواد سالاد را مخلوطکنید و در یک ظرف پهن مسطح بریزید و بعد سس را روی آنها بریزید.
2. سالاد کدوحلوایی با پاستا
مواد لازم:
- 4 ق س روغنزیتون یا هر روغن گیاهی دلخواه
- 1 پیمانه پاستای دانه برنجی ریز
- 4 پیمانه کدوحلوایی مکعبی شده
- 250 گرم کلم بروکسل (چهارقاچ شود)
- 2/1 پیمانه گردوی خام (درشت خرد شود)
- 1 پیمانه دانه انار
- مواد لازم برای تهیه سس سالاد
- 4/1 پیمانه روغن گیاهی
- 2 ق س سرکه سیب
- 1 ق چ خردل
- 1 ق س شربت سیب
- کمی رندهی پوست پرتقال
- 1 ق س آبپرتقال
- 4/1 ق چ نمک دریا
- 8/1 ق چ فلفل سیاه تازه ساییده شده
طرز تهیه:
- 2 قاشق روغن را در تابهای مناسب روی حرارت متوسط بگذارید. کدوحلواییهای خردشده را در تابه بریزید و به مدت 12 دقیقه تفت دهید. در حین پخت یادتان نرود هم بزنید. بعد از پخت کدوها را در کاسهای بریزید. آنها را کناری بگذارید تا خنک شوند.
- با همین روش و با 2 قاشق روغن باقیمانده، کلم بروکسلها را تفت دهید تا آنها هم بپزند. یک دقیقه آخر گردوها را به تابه اضافه کنید و آنها را هم در تابه داغ حرارت دهید تا بوی خامیشان از بین برود. این مواد را هم به کاسه کدوها بیفزایید و صبر کنید تا خوب خنک شوند.
- قابلمهای آب روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. پاستاها را د ر آب جوش بریزید. وقتی پاستاها پختند، آنها را در آبکش بریزید و از رویشان آب سرد رد کنید. در این فاصله تا همه مواد خنک میشوند، سس سالاد را درست کنید. برای این کار تمام مواد لازم برای سس را باهم مخلوطکنید.
- وقتی همه مواد خوب خنک شدند، آنها را با دیگر مواد و نمک و فلفل مخلوطکنید. سس را هم به آنها بیفزایید و هم بزنید تا همه مواد به سس آغشته شوند. سالاد برای سرو آماده است.
نکته: اگر شربت سیب نداشتید میتوانید از عسل استفاده کنید و اگر دوست دارید غذایتان خیلی سلامت باشد بهتر است بهجای تفت دادن مواد (کدوحلوایی و کلم بروکسل) آنها را بخارپز کنید.
3. سالاد لبو با مخلفات اضافه
مواد لازم:
- 1 عدد لبوی کوچک
- 2/1 پیمانه نخود پخته
- 4/1 پیمانه دانه انار
- 1 پیمانه کینوآی پخته
- کمی روغنزیتون و سرکه بالزامیک
- 2 ق س مغز تخمه آفتابگردان
- نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
- همه مواد را کنار هم بچینید مخلوطکنید و با نمک، فلفل و روغنزیتون و سرکه بالزامیک سالاد را طعم دار کنید.
نکته: کینوآ دانه گیاه است که به علت دارا بودن پروتئین زیاد به آن خاویار گیاهی هم میگویند. کالری کمی دارد و چون از برنج سبکتر است جایگزین خوبی برای این غله است. دانههای کینوا منبعی غنی از منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن، کلسیم و ویتامینهای خانواده ب است. با خوردن این دانه فیبر زیاد و کربوهیدرات مناسبی را وارد بدن خود میکنید. نکته مهم این است که مصرف آن باعث ثابت نگهداشتن قند خون میشود.
برگرفته از سایت: نینی سایت