نی نی سایت: زهرا عبدالهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در گفت و گویی درباره وضعیت الگوی تغذیه ای کودکان زیر 2 سال اظهار داشت: اضافه وزن و چاقی عامل خطر مهم برای ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سرطان است که پیشگیری از اضافه وزن و چاقی باید از دوره بارداری مادر انجام شود.
وی تصریح کرد: خانم باردار باید بداند از چه مواد غذایی استفاده کند تا دچار چاقی حاملگی نشود و کودک وی با اضافه وزن به دنیا نیاید.
عبدالهی با اعلام اینکه احتمال چاقی در کودکی که با وزن بیش از 4 کیلوگرم به دنیا می آید افزایش می یابد، گفت: وزن کمتر از 2 و نیم کیلوگرم در زمان تولد برای کودک احتمال ابتلا به اضافه وزن و بیماری های ناشی از آن را در افراد بالا می برد و بنابراین مادر باردار باید با مراقبت های بارداری از الگوی تغذیه ای مناسبی پیروی کند.
وی با بیان اینکه رفتارهای غلط غذایی کودک در 2 سال ابتدای زندگی بر اضافه وزن و چاقی وی موثر است، اظهار کرد: ذائقه از دوره کودکی شکل می گیرد و عادت دادن آن به مصرف موادغذایی چرب، شیرین و شور ریسک ابتلا به بیماری های غیرواگیر را در کودک افزایش می دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: باید از کودکی با آموزش به مادر وی را توانمند کنیم تا چگونه غذای کمکی را برای کودک آغاز کند؟
وی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی در کودکان کشور در حال افزایش است، تصریح کرد: آخرین مطالعات که مربوط به سال 91 و پس از دوره 10 ساله بوده، نشان می دهد شیوع چاقی در کودکان زیر 5 سال نسبت به گذشته 2 برابر شده که علامت خطر است و باید فعالیت های پیشگیرانه در دوره بارداری و بدو تولد را تقویت کنیم.
عبدالهی با اعلام اینکه بخشی از این فعالیت ها مربوط به شبکه بهداشت و درمان کشور و مراقبت های دوره بارداری و شیردهی است، بیان کرد: با توجه به آغاز طرح تحول از سال گذشته و قرار گیری کارشناسان تغذیه در مرکز سلامت جامعه در اولین سطح تماس با مردم، این افراد برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی مراجعه کنندگان به آنها آموزش و مشاوره ارائه می دهند.
وی ابراز کرد: آموزش ها و کلاس های ارائه شده توسط کارکنان بهداشتی و مراقبان سلامت به تنهایی کافی نیست و نیازمند مشارکت رسانه ها در اینباره هستیم تا تبلیغات مواد غذایی ناسالم، الگوی تغذیه ای نادرست را بین مردم رواج ندهیم و آنها به ویژه کودکان را تشویق به مصرف این مواد غذایی نکنیم.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: با نمایش رفتارهای غذایی درست در برنامه های صدا و سیما و مشارکت صنایع غذایی در تولید فرآورده های سلامت محور(مواد غذایی با قند، چربی و نمک مناسب) و با کمک سازمان ملی استاندارد و غذا و دارو این استانداردها بازنگری شده که بر این اساس از مقدار این مواد باید کاسته شود.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل کنترل چاقی و اضافه وزن، الگوی غذایی است، اظهار کرد: عامل دیگر تحرک و فعالیت های بدنی است و باید امکاناتی برای کودکان و سایر افراد جامعه برای افرایش تحرک آنها وجود داشته باشد.
عبدالهی افزود: اکثر خانواده ها بیشترین تلاش را برای کم تحرکی کودک خود با استفاده بیش از حد از وسایل حمل و نقل می کنند که همه عوامل باید در کنار یکدیگر به اصلاح الگوی تغذیه ای کمک کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
برگرفته از سایت: نینی سایت