• دارولایف
  • /
  • گوناگون
  • /
  • زنی که کتک می‌خورد چه باید بکند؟/ نظرات یک روانشناس درباره مواجهه با خشونت خانگی

زنی که کتک می‌خورد چه باید بکند؟/ نظرات یک روانشناس درباره مواجهه با خشونت خانگی

زنی که کتک می‌خورد چه باید بکند؟/ نظرات یک روانشناس درباره مواجهه با خشونت خانگی

نی‌نی سایت: یک خبر ناراحت‌کننده و تکان دهنده برای همه، خبر خشونت خانگی علیه یک زن است. وقتی شوهری همسرش را کتک می‌زند، عده‌ای افسوس می‌خورند، عده‌ای عصبانی می‌شوند، برخی نسخه می‌پیچند و… اما این زن است که بسیار تحت فشار قرار می‌گیرد. از طرفی جسم و روحش مورد آزار قرار گرفته، از طرفی هم باید برای خودش و زندگی‌اش تصمیمات سرنوشت‌ساز بگیرد.
این موضوع مدتی است که در نی‌نی سایت و میان کاربران ما هم بسیار شیوع پیدا کرده است. به همین دلیل با دکتر محمد رضابیگی، روانشناس بالینی آن را در میان می‌گذاریم و نظر او را در این مورد جویا می‌شویم. 



رضابیگی در مورد هرگونه اعمال خشونت خانگی و نحوه برخورد با آن می‌گوید: «مورد خشونت علیه همسر، گستره وسیعی برای بحث دارد و عوامل زیادی در آن نقش دارند. اما جدا از عوامل اجتماعی و فرهنگی اگر بخواهیم این موضوع را در چارچوب خانواده مورد بررسی قرار دهیم، جو روانی حاکم بر خانواده تعیین کننده میزان شدت و جدیت موضوع خواهد بود. لذا در صورت وقوع خشونتی نسبت به زن، قبل از هر چیز باید هر دو نفر زوجین با توجه به محیط زندگی‌شان مورد بررسی روانی و شخصیتی قرار بگیرند. و چون طیفی از شخصیت‌ها با شرایط متفاوت ممکن است دچار این معضل شوند منطقاً واکنش‌های مختلفی نیز وجود خواهد داشت.»
این روانشناس درباره فاکتورهای موثر در نوع برخورد با خشونت خانگی توضیح می‌دهد: «اینکه خشونت به چه شکل صورت گرفته، اولین بار بوده یا تکرار شده، احساس مرد بعد از اعمال خشونت چه بوده، وضعیت زندگی قبل و بعد از درگیری چگونه بوده و همچنین سوابق رفتاری و هیجانی آنها از جمله مواردی است که مشخص می‌کنند وضعیت رابطه زوجین و میزان امید آنها برای برگشت به شرایط طبیعی چگونه است. در عین حال موضوع می‌تواند ریشه‌دار یا سطحی باشد. مثلا یک هیجان کنترل نشده در یک شرایط بحرانی که تبدیل به تجربه‌ای تلخ شده و پشیمانی به دنبال دارد و ممکن است هیچ‌وقت تکرار نشود و با یک عذرخواهی ساده شرایط به حالت طبیعی برگردد. یا رفتار خشن ریشه در شخصیت فردی و یا نوع رابطه زوجین داشته باشد.»
این روانشناس درباره امید به بازگشت به زندگی مشترک در چنین شرایطی یا پیگیری قانونی و اقدام برای جدایی اعتقاد دارد: «با در نظر گرفتن تمام این احتمالات امکان برگشت به زندگی طبیعی برای همه زوجین درگیر با این موضوع و با هر شدتی وجود دارد اما منوط به خواست و اراده هر دو نفر است. اگر مرد رفتار خشن خود را صحیح می‌داند و هیچگونه احساس پشیمانی و گناه ندارد، تنها برخورد مناسب با وی، برخورد قانونی است. اما در غیر این صورت مراجعه زوجین به اتفاق هم به روانشناس توصیه می‌شود. حتی در شرایطی که وقوع خشونت برای اولین بار بوده و با عذرخواهی فیصله داده شده است. به این دلیل که احتمال وقوع دوباره خشونت هرچند کم اما وجود دارد لذا بهتر است برای پیشگیری از آن اقدام شود. علاوه بر این تمامی زوجین باید آگاه باشند تا با شناخت صحیح از همسرشان از شرایط استرس و خشم دوری کنند. در ضمن آموزش‌های کنترل خشم نیز می‌تواند با افراد در شناخت بهتر نسبت به این هیجان و کنترل آن کمک کند.»

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.