راه و چاه درمان یبوست در دوران بارداری

راه و چاه درمان یبوست در دوران بارداری

نی نی سایت: یبوست در دوران بارداری یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که خانم‌های باردار به آن مبتلا می‌شوند و به دنبال راه چاره‌ای برای آن هستند. ما از خانم دکتر زهره لواسانی، متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه، درباره یبوست در دوران بارداری و مشکلات و راه‌های درمان آن پرسیده‌ایم.
دکتر لواسانی، درباره این بیماری می‌گوید:« یبوست در دوران بارداری به دلیل هورمون‌های بارداری مانند پروژسترون رخ می‌دهد و به دنبال آن حرکت روده‌ها کم و آرام می‌شود. بنابر‌‌این عمل دفع نسبت به قبل از بارداری بسیار کم می‌شود و لازم است که این خانم‌ها در تغذیه خود نکاتی را رعایت کنند تا دفع بهتری داشته باشند.»
علائم یبوست در بارداری به این صورت است که خانم‌های باردار هر چند روز یک بار احساس  دفع پیدا می‌کنند و عمل دفع‌شان با زور، فشار و درد همراه است. به همین دلیل دکتر لواسانی توضیح می‌دهد:« مشکلات و درد‌های ناشی از زور زدن باعث می‌شود که بعضی از خانم‌های باردار پس از حاملگی دچار هموروئید یا بواسیر شوند. هموروئید زمانی رخ می‌دهد که خانم‌ها دچار یبوست باشند، اندازه رحم خیلی بزرگ باشد و در هنگام تنفس در زمان زور زدن، روی ورید‌های ناحیه مقعد فشار زیادی بیاورند. در این مواقع حتی ممکن است در هنگام دفع خونریزی نیز مشاهده شود. اما خوشبختانه برای جنین مشکلی پیش نمی‌آید.»



خانم‌های باردار باید برای پیشگیری از یبوست و افزایش حرکت روده‌ها میوه، سبزی و مواد غذایی پرفیبر بخورند و در رژیم غذایی‌روزانه خود کاهو، خیار و گوجه فراوان بگنجانند. سالاد فصل بهترین غذایی است که این سه مورد هم در آن وجود دارد. 
این متخصص زنان و زایمان، خوردن میوه فصل در فصل‌های مختلف سال را در درمان این بیماری بسیار موثر می‌داند و می‌گوید:« مثلا پرتقال و آب پرتقال، کیوی و لیمو شیرین در فصل زمستان و همه میوه‌های فصل تابستان یا آب میوه‌های این فصل بسیار خوب هستند. آب و مایعات زیاد نیز از ارکان اصلی جلوگیری از یبوست است. همچنین خوردن سوپ برای جلوگیری از یبوست و درمان آن بسیار مفید است چرا که این غذای خوشمزه چند خاصیت دارد و سبزی و مایع زیاد آن برای افزایش کارکرد روده‌ها موثر است. از تأثیرات پیاده‌روی هم نباید غافل شد چرا که باعث افزایش تحرک روده های مادر می‌شود.»
اگر مادران باردار به یبوست و دفع خود توجه نداشته باشند در نهایت منجر به بواسیر و درد می‌شود و آن‌ها را حسابی به دردسر می‌اندازد. بر همین اساس دکتر لواسانی توصیه می‌کند:« برای درمان یبوست در بارداری، متخصصان معمولا داروی فیتولاکس (phytolax) و پودر مسلیوم تجویز می‌کنند که کپسول‌هایی حاوی فیبر هستند. همچنین شربت شیر منیزی یا M.O.M نیز که ملین است برای درمان این بیماری به کار می‌رود.»


 

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.