شرایطی که باعث بیاشتهایی و دلزدگی کودک از غذا میشود در کنار اشتباهات رفتاری والدین، میتوان به شرایط نامناسب کودک برای غذاخوردن منجر شود. شرایطی که مطلوب کودک نیست و باعث میشود نسبت به غذا بیتمایل باشد ودر نهایت بی اشتهایی کودک را به دنبال داشته باشد. غزاله زمانی، کارشناس تغذیه، در ادامه درباره راههای رفع کم اشتهایی در کودکان میپردازد.
سختگیری در آداب غذا خوردن کودک را بی اشتها میکند
برخی از والدین بیشتر از نیاز و خارج از توان کودک نسبت به رعایت آداب غذاخوردن سختگیری میکنند. آنها مدام از اینکه کودک هنگام غذاخوردن لباس خود را کثیف میکند، گلایه دارند. حتی از اینکه کودک اصرار دارد برای غذاخوردن شخصا از قاشق استفاده کند، ممانعت به عمل میآورند. یا روی مساله طرز نشستن و طرز قاشق برداشتن و به دهان بردن غذا با کودک مشکل دارند. والدین باید توجه داشته باشند که یادگیری آداب غذاخوردن یک روند تدریجی است که با صبر و حوصله و مهربانی امکانپذیر است. در غیر این صورت ممکن است سختگیری در این زمینه علاقه کودک شما را به غذا خوردن تحت الشعاع خود قرار دهد.
ایجاد محیط پرتنش برای غذا خوردن، عامل بی اشتهایی کودک
اگر وقت غذاخوردن برای کودک تبدیل به زمانی پرتنش شود علاقه کودک به غذا خوردن از بین میرود. به عنوان مثال، برخی از والدین که از بدغذایی کودکشان گلایه دارند، با تهدید و تشر کودک را پای غذا مینشانند و غذا را به زور و در یک اتمسفر تنشآلود به خورد او میدهند. این راهحل کاملا غلطی است و باعث تشدید بدغذایی کودک شما میشود. باید عوامل بیاشتهایی او را به درستی کشف و درصدد رفع آنها باشید نه اینکه آن را تشدید کنید!
راهکارهای حل بیاشتهایی کودک
- غذایش را با چیزهای دیگر ترکیب کنند: به این شکل که ترکیبات غذا را برای کودک عوض کنند. به عنوان مثال اگر کودک شما به خوردن سوپ علاقه نشان نمیدهد موادی که دوست ندارد را حذف کنند و چیزهای دیگری به این ترکیب اضافه کنند. یا میتوانند با حفظ ترکیب قبلی مواد جدیدی به ترکیب اضافه کنند که به مورد پسند شدن طعم آن برای کودک کمک کند.
- از مواد دیگر استفاده کنید: از موارد دیگری که میتوان برای ترغیب کودک به غذا خوردن استفاده کرد و بسیار نیز موثر است تزیین غذاست. به کار بردن خلاقیت و تزیین غذای کودک با مواد خوراکی داخل بشقاب و ساختن تصویرها و شکلهای جالب توجه باعث میشود کودک به خوردن غذا بیشتر از قبل علاقه نشان دهد. برای ایده گرفتن و تزیین غذا میتوانید از طرحهای مختلفی که در اینترنت و شبکههای اجتماعی وجود دارند استفاده کنید.
- نوع پخت غذا را عوض کنید: نوع طبخ غذا در عدم علاقه کودک به غذا موثر است. شاید اگر نوع طبخ را عوض کنید کودک شما به همان غذایی که اشتیاقی برای خوردن از خود نشان نمیداد علاقه مند شود. به بیان دیگر، اگر شما انواع پخت مانند بخارپز، کبابی و سرخ شده را بیازمایید بالاخره به مدلی خواهید رسید که کم اشتهایی کودک از بین برود.
- از او کمک بگیرید: یک روش دیگر این است که از کودک بخواهید در طبخ غذایی که قرار است بخورد به شما کمک کند. بچهها عاشق این هستند که مواد را با هم مخلوط و طبخ کنند. این پیشنهاد مطمئنا با استقبال کودک همراه میشود و علاوه بر اینکه فرآیند طبخ را برای شما و او تبدیل به یک فرصت وقت گذرانی و لذت بردن با هم میکند، کودک را برای خوردن آنچه خودش در تهیه آن نقش داشته است، ترغیب میکند.
- همراه برای غذا خوردن پیدا کنید: از راهحلهای موثر برای ترغیب کودکان به غذا خوردن این است که شرایطی را فراهم کنید که کودک همراه با همسالان خود غذا بخورد. این کار باعث بازشدن اشتهای او به غذا میشود. بسیاری از مادران که تجربه غذاخوردن کودکشان را در مهد کودک دارند، به این مساله واقف هستند. در شرایط میهمانی و حضور کودکان همسال نیز، بچهها به شکل قابل توجهی نسبت به غذا تمایل بیشتری نشان میدهند.
برگرفته از سایت: نینی سایت