سلامت نیوز: یک متخصص تغذیه عنوان کرد: شیر مادر تا دو سالگی برای نوزاد کافی بوده و ادامه این روند بیش از دو سال موجب میشود تا نوزادان در بزرگسالی شخصیتی وابسته پیدا کرده و اعتماد به نفس پایینی داشته باشند.
دکتر یحیی پاسدار در گفت وگو با ایسنا، شیر مادر را بهترین غذا برای نوزادان عنوان کرد و افزود: شیر مادر بهترین ترکیب را از نظر تغذیهای برای نوزادان دارد و تمامی مواد مغذی را با توجه به نسبتهای مورد نیاز نوزاد برای او فراهم میکند.
پاسدار شیر مادر را هوشمند عنوان کرد و افزود: شیر مادر به صورت اتوماتیک و هوشمند همزمان با رشد نوزاد درصد ترکیبات خود را تغییر داده تا بتواند به نحو مطلوب نیازهای نوزاد را تامین کند.
به گفته پاسدار شیر مادر تا سن شش ماهگی تمامی مواد مغذی مورد نیاز نوزاد به جز آهن و ویتامین A و D را فراهم میکند.
وی تصریح کرد: بنابراین الزامی است تا در کنار شیر مادر تا شش ماهگی، قطره آهن و مولتی ویتامین به نوزاد داده شود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: همچنین باید از همان ابتدا به نوزاد در کنار شیر مادر آب نیز داده شود.
به گفته پاسدار، پس از شش ماهگی باید در کنار شیر مادر از غذاهای کمکی مانند حریره بادام، فرنی و شیر برنج استفاده شود و به تدریج به سمت استفاده از غذاهای پیچیدهتر رفت.
وی با بیان اینکه حساسیت زایی گوشت و میوه در نوزادان بیشتر است و این دو فشار بسیاری را به کبد و کلیه وارد میکند، توصیه کرد: والدین استفاده از این مواد غذایی برای نوزادان خود را از یکسالگی به بعد شروع کنند.
پاسدار عنوان کرد: تغذیه نوزاد تا دو سالگی باید به گونهای باشد که در یک سال اول شیر مادر غذای اصلی باشد و در یک سال دوم غذای سفره غذای اصلی نوزاد را تشکیل دهد و شیر مادر به عنوان غذای کمکی باشد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه شیر مادر تا دو سالگی باید به نوزادان داده شود، گفت: بعد از دو سالگی سیستم گوارش نوزادان تکمیل شده و آنها قادر به استفاده از تمام مواد غذایی هستند و همچنین شیر خوردن نوزادان بیش از دو سالگی اعتماد به نفس آنها را در بزرگسالی کاهش داده و آنها را بسیار وابسته به مادر می کند.
این متخصص تغذیه در ادامه از مضرات شیرخشک را درصد بالای پروتئین و چربی عنوان کرد و افزود: پروتئین زیاد می تواند به کلیههای نوزاد که هنوز آنچنان توسعه نیافته آسیب برساند و از طرف دیگر نیز شیرینی و قند بالای شیرخشک موجب افزایش وزن نوزاد شده و آنها را در سنین بالاتر مستعد بیماریهای دیگری میکند.
وی تصریح کرد: همچنین احتمال افزایش قند و چربی خون و چاقی در سنین بزرگسالی در نوزادانی که با شیر خشک تغذیه شدهاند بیشتر است.
منبع: سلامت نیوز
برگرفته از سایت: نینی سایت