دکتر حبیبالله موسوی بهار در گفتوگو با ایسنا، افزود: عوامل دیگری مانند اسهال و استفراغ که موجب کمبود آب در بدن شده و همچنین بیماریهای عفونی و درمانهایی که باعث از دست رفتن آب بدن میشود، در ایجاد سنگ کلیه در کودکان موثر هستند.
وی با اشاره به علائم سنگ کلیه در کودکان اظهار کرد: عدم رشد، بیاشتهایی، عدم وزن گیری، دردهای مبهم و پراکنده شکمی همراه با ورم و تغییر رنگ در ادارار از جمله علائم سنگ کلیه در کودکان است.
موسوی بهار یادآور شد: علل سنگساز بودن کلیه در کودکان بیشتر ژنتیکی بوده که باید شناخته شود اما در بزرگسالان این علل ناشناخته است.
وی اولین قدم در تشخیص سنگ کلیه را سونوگرافی دانست و افزود: راههای دیگر تشخیص این بیماری نیز عکسبرداریهای رنگی، سی تی اسکن و آندوسکوپی است.
موسوی بهار در بخش دیگری در خصوص سنگساز بودن کلیه عنوان کرد: اگر فرد بیش از یک بار در سال دچار سنگ کلیه شود، سنگ ساز و اگر بیش از دو یا سه بار در سال به این بیماری مبتلا شود کلیه فرد سنگساز فعال و یا قهار خواهد بود.
وی تصریح کرد: علل سنگ ساز بودن کلیه ناهنجاری ساختمانی در کلیه مانند نعل اسبی، نا به جا و چرخیده، بیماریهای ژنتیکی، متابولیکی و اختلال در روند یونهای خاص مانند کلسیم است.
منبع: ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت