نینی سایت_پریسا اصولی: شاید برای شما هم پیش آمده که صبح زود به حمام بروید، لباسهای تمیز بپوشید و برای انجام کارهای روزانه از خانه خارج شوید. ولی چند ساعت بعد احساس کنید خیس عرق شدهاید و لباسهایتان هم بوی خوبی نمیدهند. البته فرقی نمیکند در چه فصلی باشیم. البته در سه ماهه اول و سه ماهه سوم بارداری و یک تا دو ماه بعد از زایمان که خانمها نوسانات شدید هورمونی را تجربه میکنند، به دنبال گرگرفتگی میزان تعریق بدن هم به مراتب بیشتر میشود. آیا میدانستید به کمک طب سنتی میتوانید بوی نامطبوع عرق را از بین ببرید؟
راهکارهای طلایی را بشناسیم
یادتان باشد هیچ راهحل جادویی برای از بین بردن تعرق دوران بارداری وجود ندارد، اما به کمک تدابیری میتوان آن را کاهش داد تا احساس بهتری داشته باشید. به عنوان مثال برای میان وعده حتما میوه بخورید چون مانع بروز کمآبی در بدن و سرگیجه و ضعف ناشی از آن میشود. برای اینکه از میزان کافی آب بدن مطمئن شوید، به رنگ ادرارتان توجه کنید. در صورتی که رنگ ادرار شما سفید یا زرد کمرنگ است، میتوانید مطمئن باشید که آب کافی در بدنتان وجود دارد. در عین حال از قرار گرفتن در معرض آفتاب خودداری کنید و اگر قصد پیادهروی روزانه دارید صبح زود یا بعدازظهر بعد از خنک شدن هوا برای قدم زدن از خانه خارج شوید. اصلا چرا رفتن به استخر و شنا کردن را در برنامه هفتگیتان قرار ندهید؟!
اسپری ممنوع
این احتمال وجود دارد که استفاده مداوم از عطر و اسپری برای جنین مضر باشد پس کمتر از محصولات شیمیایی استفاده کنید و هر بار که احساس گرگرفتگی و تعریق شدید کردید یک دوش آب نیمه سرد بگیرید. در واقع گام اول برای فرار از بوی بد بدن، دوش گرفتن و شستوشوی روزانه است. فراموش نکنید دوش گرفتن با آب به تنهایی کافی نیست و باید از صابون کمک بگیرید. اگر زیاد عرق میکنید و فعالیت جسمی زیادی در طول روز دارید، باید بیش از دیگران بدنتان را بشویید. بنابراین تعداد دفعات شستوشوی بدن بستگی به شدت فعالیت غدد عرق و میزان بد بویی آن دارد. به عنوان مثال ممکن است فردی با یکبار استحمام روزانه از شر بوی بد عرق خلاص شود، اما فرد دیگری به 2 تا 3 استحمام در طول روز نیاز داشته باشد.
گام دوم لباس مناسب
بدون شک استفاده از لباسهایی با جنس مناسب و تعویض بهموقع لباس زیر در رفع بوی بد بدن مؤثر است. بنابراین باید هر بار که به حمام میروید، همه لباسهایتان را هم عوض کنید. یادتان باشد لباسهای نخی و کتانی عرق را بهتر به خود جذب میکنند در حالیکه لباسهای نایلونی عرق را از سطح بدنتان کمتر جذب کرده و با باقی ماندن این عرق در سطح پوست، بوی بد بدن در فضا پخش خواهد شد.
گام سوم غذاهای بیادویه
اگر میخواهید از بوی بد بدن در امان بمانید، باید به رژیم غذاییتان دقت کنید. مصرف برخی موادغذایی مثل سیر، پیاز، ادویه بهویژه ادویههای تند و همچنین غذاهای گوشتی و چرب ترکیبات بد بویی در بدن تولید میکنند که میتوانند از طریق عرق یا سیستم تنفسی دفع شوند و بوی بد بدن و دهان را ایجاد کنند. بنابراین در فصل تابستان باید سراغ غذاهای خنک، غیرگوشتی و کم ادویه بروید تا بوی عرقتان آزاردهنده نشود.
ضد عرقها و خوشبو کنندههای طبیعی
از دیدگاه طب سنتی گیاهان دارویی زیادی وجود دارند که نه تنها بوی بد عرق را از بین میبرند بلکه خاصیت ضدعفونیکنندگی هم دارند و باعث خوشبویی بدن میشوند. به گفته حکمای طب سنتی، اصلاح موهای زاید بدن با استفاده از داروهای سنتی مو بر تاثیر زیادی روی کاهش بوی بد عرق دارد. بعد از این مرحله نیز میتوانید بدنتان را با یک فنجان آب گوجه فرنگی بشویید تا از شر بوی عرق خلاص شوید.
نسخه اول: از گیاه مریم گلی میتوانید به صورت جوشانده و همراه با گل ختمی و زوفا شربت خوراکی تهیه و روزی 2 مرتبه میل کنید. همچنین پاشیدن پودر مریم گلی زیر بغل یا داخل کفش یا شستوشوی موضع عرق با دمکرده غلیظ آن در رفع بد بویی و خوشبو کردن پوست مؤثر است.
نسخه دوم: گذاشتن گلبرگهای تازه گل سرخ روی موضع عرق یا شستوشوی بدن با گلاب یا پاشیدن پودر گل سرخ زیر بغل و داخل کفش ها از مهمترین روشهای سنتی درمان تعریق محسوب میشود.
نسخه سوم: استفاده از دم کرده برگ تازه درخت سیب به عنوان محلول شستوشوی بدن در کاهش بوی بد عرق نقش مؤثری دارد؛ به ویژه اگر این دمکرده همراه کمی سرکه استفاده شود.
نسخه چهارم: پاشیدن پودر برگ تازه خشک شده گیاه مورد روی پوست به ویژه ناحیه زیر بغل و کشاله رانها و همچنین شستوشوی هفتگی بدن با آب دمکرده غلیط این گیاه، هم تعریق زیاد را کنترل میکند و هم اسانس معطر آن باعث خوشبویی بدن میشود.
نسخه پنجم: شستوشوی بدن به ویژه زیر بغل با خیسانده یا دمکرده غلیظ برگ تازه گردو در رفع بدبویی پوست مؤثر است. حتی میتوانید مخلوط پودر برگ گردو، پودر پوست گردو، مردار سنگ و حنا را به نسبت مساوی تهیه کنید و روی موضع عرق بپاشید.
نسخه ششم: استفاد هخوراکی از برگ تازه نعناع یا عرق آن در رفع بدبویی دهان بسیار مؤثر است. همچنین استفاده از محلول دمکرده نعناع برای شستوشوی پوست علاوه بر رفع بدبویی و کم کردن ترشح غدد عرق باعث خوشبو شدن بدن میشود.
نسخه هفتم: شستوشوی موضع عرق با دمکرده غلیظ برگ تازه شیرین بیان (حدود 50 گرم شیرین بیان که در یک لیتر آب جوش که به مدت 15 دقیقه دم کشیده باشد) روزی2 تا 3 مرتبه مانع تعریق بیش از حد میشود.
نسخه هشتم: پودر برگ حنا به تنهایی یا همراه با پودر برگ سدر یا جوش شیرین با اثر خنک کنندگی پوست و کم کردن فعالیت غدد عرق به رفع بدبویی پوست کمک میکند. حتی میتوانید حنا را با جوشانده سماق یا سرکه خمیرکنید و روی موضع عرق بمالید و نیم ساعت بعد با آبغوره یا سرکه رقیق شده پوست را بشویید.
نسخه نهم: گیاه رزماری که به اکلیل کوهی نیز شهرت دارد، در کاهش تعریق بدن اثر بسزایی دارد. برای تهیه این پودر گیاهی ضد عرق میتوانید ترکیبی از 50 گرم پودر برگ رزماری و 200 گرم تالک (پودر بچه) را با هم مخلوط کنید و روزی2 تا 3 بار روی محل عرق بپاشید.
نسخه دهم: استفاده از مخلوط جوش شیرین، زاج سفید و مردارسنگ که جزو مواد معدنی دارویی هستند نیز بوی بد عرق را کاهش میدهد.
برگرفته از سایت: نینی سایت