نینی سایت: بعضی از بچهها دوست ندارند به مهدکودک بروند، برخی دیگر از محیط تازه می ترسند و بعضی ها جدایی از خانواده برای شان سخت است. اما گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که والدین مجبور هستند فرزندشان را به مهدکودک بسپارند. در این مواقع، لازم است اقداماتی را انجام داد تا کودک ساده تر با محیط کنار بیاید. «فرح همایون پور» کارشناس ارشد مطالعات خانواده ترفندهایی در این خصوص به مادرها پیشنهاد میکند.
مادرانی که مجبور به کار کردن در محیط خارج از منزل هستند، چطور باید فرزندان شان را به مهد کودک عادت بدهند؟
تجربیاتی که طی این سالها به دست آورده ایم نشان می دهد که نباید به یکباره بچه را تنها گذاشت و از او توقع داشت که به وضعیت عادت کند. حتی الان سالهاست که آموزش و پرورش برای کودکانی که وارد سال های تحصیلی دوره دبستان می شوند کلاس های درس را چند روز زودتر تشکیل می دهند تا مادران بتوانند چند ساعتی با بچه در محیط کلاس بمانند تا فضا برای کودک عادی شود. کودک در کنار مادرش با اطمینان خاطر می تواند کلاس درس، کودکان دیگر و محیط تازه ای که در آن قرار گرفته است را بشناسد و دست به کنکاش آن بزند. در این شرایط خیلی سریع تر با محیط کنار می آید.
برای مهدکودک هم وضعیت باید به همین شکل باشد. با این تفاوت که بهتر است روزهای اول بچه را با توقف های کوتاه به محیط برد و برگرداند. به طور مثال روزهای اول یک ساعت در مهد کودک مورد نظر توقف کنید و روزهای بعد تعداد ساعات را زیادتر کنید تا بچه با محیط انس بگیرد. ساعت حضور شما و فرزندتان در مهدکودک باید تا زمانی باشد که او عصبانی یا خسته نشود. اگر این حالت در او بوجود بیاید ممکن است دیگر دوست نداشته باشد که به آن محیط برگردد.
اگر بچه در محیط مهدکودک بهانه بگیرد و اذیت شود باید چه کرد؟
صبر و تحمل! نمی شود انتظار داشت تمام بچه ها با مهدکودک اخت شوند و انس بگیرند. خیلی از کودکان حتی بعد از یک ماه که با مادرشان در مهد حضور داشتند، نمی توانند تنهایی در آنجا بمانند. البته این کودکان انگشت شمار هستند. اما هر کودکی بسته به شرایطی که در آن بزرگ شده به شکل متفاوتی با محیط ارتباط برقرار میکند. مثلا بچه های آخر خانواده بسیار وابسته هستند و نمی توان از آنها انتظار داشت که خیلی سریع محیط خانه را ترک کنند، اما در بیشتر مواقع بچه های اول خانواده شرایط برعکس دارند.
معمولا مادران نگرانیهای بابت رفتار درست مربی مهد با کودکشان دارند.از کجا باید متوجه شویم که با کودک مان در مهد بدرفتاری شده؟
به بچه هایی که می توانند صحبت کنند باید قبل از رفتن به مهد یکسری چیزها را توضیح داد و از کودک خواست به محظ دیدن آنها مسئله را با پدر و مادرشان در میان بگذارند. مثلا اینکه اگر کسی آنها را به شکلی لمس کرد که اذیت شدند، حتما موضوع را به خانه اطلاع دهند.
اگر کودک توانایی صحبت کردن نداشت و هنوز به حرف نیفتاده بود مادر وظیفه دارد هر روز بدن او را چک کند و در صورت مشاهده ی کبودی، زخم، قرمزی، جای دندان، جای ضربه و … سریعا با مسئول مهد کودک تماس بگیرد و از او توضیح بخواهد.
ممکن است گاهی اوقات آزاری که به کودک می رسد روحی باشد. این آزار زمانی مشخص می شود که کودکی که تا قبل از رفتن به مهدکودک آرام و شاد بوده، به یکباره بترسد، در خودش فرو برود، پرخاشگر شود و … اگر مادر در این زمینه هوشیارانه عمل کند و هر روز تمام حواسش به فرزندش باشد قطعا می تواند به سرعت متوجه مشکل فرزندش شود.
برگرفته از سایت: نینی سایت