در بانک تخمک از شیوه انجماد سریع برای نگهداری آن استفاده میشود. البته روشهایی که در گذشته برای انجماد تخمک مورد استفاده قرار میگرفت، انجماد آهسته بود که به غشای سلولها آسیب میرساند و تخمک صدمه میدید اما به کمک تکنیکهای جدید و افزایش سرعت انجماد از تشکیل بلور یخ جلوگیری میکند و میزان آسیبپذیری سلولها به شدت کم شده و در نهایت هم تخمک در دمای نزدیک به 200 درجه سانتیگراد زیر صفر فریز و نگهداری میشود تا در زمان مورد نیاز مورد استفاده قرار بگیرد. هنگام بچهدار شدن زوجها در مرحله اول برای ذخیره تخمک خانمها مورد معاینه و ارزیابی قرار میگیرند و اگر مشکلی در سلامت تخمک نبود بعد از گذشت 2 هفته تا یک ماه فرد برای دادن تخمک آماده میشود.
باید بدانید به کمک داروهای تحریک تخمکگذاری تعداد بیشتری تخمک آزاد شده و معمولا هم چند تخمک جمعآوری میشود که شانس حاملگی آینده را افزایش دهد و تخمکها در بانک تخمک فریز میشوند.
در صورتی که خانم آماده بچهدار شدن باشد به بانک مراجعه میکند و این تخمک به کمک اسپرم همسر فرد بارور شده و به جنین تبدیل خواهد شد. این جنین 3 تا 5 روز کشت داده میشود و وقتی به کیفیت مناسب رسید، داخل رحم منتقل میشود.
پس از انتقال حدود دو هفته زمان نیاز است تا نتیجه انتقال موفقیتآمیز و یا ناموفق بودن جنین مشخص شود و معمولا هم درصد موفقیت در لقاح خارج رحمی به کمک ذخیرهسازی تخمک 80 درصد است.
دکتر هانیه رسولزاده
متخصص زنان و زایمان
برگرفته از سایت: نینی سایت