این مایع بی رنگ یکی از چهار آمین ایزومریک بوتان است و سایر آنها sec-butylamine ، trert-butylamine و isobutylamine هستند.
این مایع با بوی ماهی و آمونیاک مانند آمینیا است. در همه حلالهای آلی محلول است.
بوتیل آمین یک مایع بی رنگ است که در هوا ،به رنگ زرد در می اید. یک آمین آلیفاتیک اولیه است.
بوتیل امین در مشروبات الکلی یافت می شود. 1-بوتیل امین در برگهای توت ، کلم سوئد ، گوجه فرنگی ، نان گندم ، پنیر ، خاویار ، ماهی چرب خام ،
مرغ یا گوشت گاو پخته شده ، آبجو ، کاکائو و سایر مواد غذایی یافت می شود.
بوتیل امین یک ماده طعم دهنده است.
بوتیل امین واکنشهای معمولی سایر آلكین آمینهای ساده ، یعنی پروتون سازی ، آلكیلاسیون ، آسیلاسیون ، میعان با كربنیلها را نشان می دهد.
نام IUPAC: بوتان آمین.
فرمول: C4H11N
وزن مولکولی: 73.1368 گرم در مول.
وزن مونوزوتوپی: 73.0891494 g / mol.
نقطه ذوب: -49 ° C (224 K).
نقطه جوش: 78 ° C (351 K).
قابلیت محلول شدن:(20 °C) soluble
نقطه جوش:76 – 78 °C
درجه ذوب:-50 °C
انبوهی:0.74 g/cm3 (20 °C)
میزان اسیدی:12.6 (100 g/l, H2O, 20 °C)
نقطه اشتعال:-8.5 °C DIN 51755 Part 1
نام لاتین : Butylamine
کمپانی : مرک آلمان
نامهای دیگر: Butylamine؛ n-Butylamine؛ مونو- بوتیل امین؛ مونوبوتیل امین؛ نوروآلامین؛ 1-آمینوبوتان؛ 1-بوتیل امین؛ n-C4H9NH2؛ ن- بوتیل امین؛
مونوبوتیل امینا؛ نورال آمین؛ بوتانامین؛ آمینوبوتان.
از آن در سنتز فنگابین ، قارچ کش بنومیل و بوتاموکسان و ضد تولد تولبوتامید استفاده می شود.