به حفظ سلامتی پس از زایمان اهمیت دهید

به حفظ سلامتی پس از زایمان اهمیت دهید

نی‌نی سایت: همزمان با ورود نوزاد به زندگی گویی گردبادی رخ داده و تمامی کارهایی که تا پیش از این انجام می‌داده‌اید تحت تأثیر قرار گرفته است. این اتفاقات با موجی از هیجان و فعالیت زیادی و البته استرس و خستگی ناشی از مجموعه تمامی آنها همراه است. تفاوتی نمی‌کند برای نخستین بار صاحب فرزند شده‌اید یا پیشتر نیز چنین تجربه‌ای داشته‌اید، توصیه می‌کنیم به 10 نکته مهمی که در این گزارش به آنها اشاره شده توجه کنید تا ضمن به کنترل درآوردن استرس درونی، از پدر و مادر شدن خود بیشتر لذت ببرید.


خیلی خوب از خود مراقبت کنید
شاید این روزها دوستان و آشنایان با مشاهده آثار خستگی ناشی از فعالیت‌های زیاد در صورتتان (که به ورود نوزاد به زندگی مربوط می‌شود)، به شما توصیه کنند قهوه و چای بیشتری بنوشید تا به قول آنها آرامش بیشتری به دست بیاورید. اما پیشنهاد ما به شما این است که در برابر این نوع توصیه‌ها مقاومت کرده و در عوض از رژیم‌های غذایی مناسب و سالم استفاده کنید. مثلا زیاد آب بنوشید و از هر فرصتی برای پر کردن ریه‌ها از هوای تمیز صبحگاهی استفاده کنید. وقتی نوزاد خواب است، شما هم بخوابید. می‌توانید کارهای مربوط به نوزاد به ویژه در شب هنگام را با همسرتان شیفت‌بندی کنید. به این ترتیب بخشی از وظایف مربوط به نگهداری نوزاد به عهده همسرتان قرار می‌گیرد و در آن زمان سعی کنید استراحت کنید. در طول روز کارهایی انجام دهید که از آنها لذت می‌برید. مهم نیست چنین کاری با مشارکت نوزاد یا به تنهایی باشد، مهم این است که از زندگی لذت ببرید.


برای بازدیدها برنامه‌ریزی کنید
این روزها احتمالا بسیاری از دوستان و آشنایان حتی به طور کاملا سرزده راهی خانه تان می‌شوند تا مهمان تازه وارد را از نزدیک ببینند. توصیه ما به شما این است که طوری رفتاری کنید که آنها متوجه شوند در هر زمانی که دوست داشته باشند نمی‌توانند زنگ خانه تنا را به صدا درآورند. انجام یک برنامه‌ریزی مناسب کار مهمی است که «شما» انجام دهید. خوب بررسی کنید و ببینید که در چه روزهایی آمادگی پذیرش مهمان را دارید. بعد مثلا اعلام کنید که روزهای زوج یا فرد با روی باز از دوستان و آشنایان پذیرایی می‌کنید. یا حتی آخر هفته که معمولا روزهای تفریح و دید و بازدید است. روی این نکته پافشاری کنید که مهمانان حتما دست و صورتشان را با آب و صابون شستشو دهند. همچنین خیلی محترمانه از آنهایی که بیمار هستند بخواهید که در فرصتی بهتر راهی خانه‌تان شوند. مطمئن باشید هیچ کس از این نوع برخورد و تقاضای شما ناراحت نمی‌شود.



 


در اختیار نوزاد باشید
وقتی بچه‌دار می‌شوید دیگر برای خود زندگی نمی‌کنید. این نوزاد است که تمام فکر و ذکرتان را به خود مشغول کرده است. این وضعیت کاملا طبیعی است و تقریبا درخصوص تمامی زوج‌هایی که برای نخستین و حتی چندمین بار صاحب فرزند می‌شوند روی می‌دهد. در این روزها باید وقت زیادی برای کارهایی نظیر شیر دادن به نوزاد، چرت بین روز نوزاد و البته آرام کردنش در حین گریه اختصاص دهید. پس توصیه می‌کنیم تفریحات و برنامه‌های از پیش برنامه‌ریزی شده‌تان را به حداقل رسانده و در عوض برای چک کردن ساک نوزاد و مطمئن شدن از اینکه تمامی وسایل مورد نیازش برای چند ساعت بیرون از خانه بودن را همراه برده‌اید وقت بیشتر بگذارید. حتی پیشنهاد می‌کنیم قبل از ترک خانه پوشک نوزاد را تعویض کنید. همیشه مجهز باشید تا در همان چند ساعتی که خارج از خانه هستید استرسی نداشته باشید.


آماده موجی از احساسات باشید
وقتی نوزادی وارد زندگی یک زوج می‌شود با خود دنیای از نگرانی و استرس را نیز به همراه می‌آورد. منظور از نگرانی و استرس همان عدم آشنایی به چگونه نگهداری کردن از نوزاد است. در روزهای نخست، این استرس شدت بیشتری دارد اما هرچه رو به جلو می‌روید از میزان آن کاسته می‌شود. شاید به خود می‌گویید : هم من خسته‌ام و هم همسرم! این وضعیت معمولا طبیعی است مگر آنکه آنقدر خوش شانس باشید که یک یا چند تن از دوستان و بستگان که اطمینان زیادی به آنها دارید در طول روز در انجام کارهای مختلف از نظافت خانه گرفته تا حمام بردن نوزاد، یاریتان کنند. توصیه می‌کنیم با صحبت کردن با یکدیگر آن بخش از عوامل آزاردهنده فکری و خسته کننده را که باتری تان را خیلی سریع‌تر از کارهای فیزیکی تمام می‌کند تخلیه کنید. مثلا اگر هزینه‌های بالای زندگی و خرج و مخارج مربوط به وسایل نوزاد فشار روانی زیادی را وارد می‌کند، درباره آنها با همسرتان صحبت کنید. در این روزها با هم خندیدن را هرگز فراموش نکنید.


استانداردهایتان را تعدیل کنید
احتمالا از آن دسته افرادی هستید که به تمیزی خانه اهمیت زیادی می‌دهید. احتمالا خیلی برایتان مهم است که لباس‌های کثیف در جایی انباشته نشوند و سر موقع شسته شوند. اما وقتی پای یک نوزاد چند هفته‌ای به میان می‌آید، دیگر مثل گذشته زمان کافی برای انجام تمامی این کارها در موقع مشخص در اختیار ندارید. کمی از استانداردهای قابل احترامتان کاسته و آنها را تعدیل کنید. مثلا حالا دیگر قرار نیست همه جای خانه تمیز و برق افتاده به نظر برسد. همچنین قرار نیست لباس‌ها سر موقع شسته شوند. هیچ اشکالی ندارد که لباس‌های کثیف برای دو یا سه روز بیشتر در سبد مخصوص باقی بماند. از آن گذشته هیچ اتفاقی نمی‌افتد اگر حمام به جای هر هفته یک بار، هر 10 روز یک بار شسته شود و البته هیچ کس متوجه نمی‌شود که شب به جای شام مورد علاقه خود و همسرتان، کره و مربا روی نان مالیده و چند لقمه جانانه نوش جان کنید. به این واقعیت توجه کنید که قرار نیست این روزها برای همیشه ادامه داشته باشد. نوزادتان پس از چندی به زندگی در این دنیا و برنامه‌ای که برای زندگی اش ترتیب داده‌اید عادت می‌کند و به تبع آن وقت بیشتری برای انجام کارهای مورد علاقه قبلی‌تان پیدا خواهید کرد.


از خانه بیرون بزنید
شاید از آن دسته افرادی هستید که تا پیش از به دنیا آمدن نوزاد، هر روز و به خصوص بعدظهرها از خانه خارج شده و برای تفریح و خرید و انجام کارهای مختلف دیگر راهی خیابان و مراکز خرید می‌شده‌اید. اما حالا انگار دست و پایتان بسته شده است. قرار نیست به خاطر تولد نوزاد، خود را از تفریحات و کارهای خوشایندی که پیشتر انجام می‌دادید محروم کنید. بدون شک رفتن به پارک و مشاهده کودکان و والدینشان تأثیر بسزایی در تقویت روحیه و افزایش شادابی‌تان خواهد داشت. پس خیلی سخت نگیرید. لباس مناسبی بر تن خود و نوزاد کرده و برای یک گردش نهایتا یک ساعته آماده شوید. در این موارد تمام وسایل مورد نیاز نوزاد را نیز به همراه داشته باشید تا از لحظاتی که پیش رو دارید لذت ببرید و نه اینکه دچار استرس شوید! حتی می‌توانید از افرادی که اطمینان کامل به آنها دارید کمک بگیرید. مطمئن باشید این سفر تفریحی (!) خوشایند نوزاد نیز خواهد بود.


کمک دیگران را رد نکنید
قرار نیست همه کارها را خود به تنهایی انجام دهید. این روزها احتمالا با درخواست ارایه کمک زیادی از سوی دوستان و بستگان مواجه شده‌اید. آنها دوست دارند برای لحظاتی هم که شده نوزاد را در آغوش بگیرند، هیچ اشکالی ندارد و یا در تا کردن لباس‌هایش که پس از شستشو حالا به خوبی خشک شده‌اند به شما کمک کنند که این هم هیچ اشکالی ندارد. آنها قلبا دوست دارند هر کمک ممکنی را به شما ارایه کنند. هرگز تقاضای آنها را رد نکنید.


حواستان به سایرین نیز باشد
درست است که نوزادی به جمع خانواده اضافه شده و شما دوست دارید تمام توجهتان را معطوف نگهداری بی عیب و نقص از او کنید اما اگر فرزند یا فرزندان دیگری هم دارید باید مراقب آنها نیز باشید. مراقب نوع برخوردی که با فرزندان دیگرتان دارید باشید. آنها ممکن است به دلیل توجه زیادی که به عضو جدید دارید کمی حسادت کنند. اما این همه ماجرا نیست. شما تنها برای خود و فرزندانتان زندگی نمی‌کنید. هر از گاهی نوزاد را به یکی از دوستان یا بستگان مطمئن سپرده و برای خوردن شام به اتفاق همسر و سایر فرزندان راهی رستوران شوید. همچنین نباید دوستان دیگرتان را فراموش کنید. به آنها زنگ زده و برای رفتن به سینما قرار بگذارید.


چشم انداز وسیعی داشته باشید
نباید سختی‌ها و لحظات پراسترس این روزها همواره در ذهنتان باشد. این روزها نیز نهایتا می‌گذرد. طوری رفتار کنید که در آینده حسرت آنها را نخورید. با دیدی باز به مسایل نگاه کنید  و همیشه خوشبین باشید.


از مشاور خجالت نکشید
نگهداری از نوزاد حتی در یک روز آفتابی و پرنشاط می‌تواند به کاری خسته کننده تبدیل شود. حتی برخی والدین به خصوص زنان، پس از تولد نوزاد دچار نوعی افسردگی موقت می‌شوند. در این شرایط مشاور بهترین کمک را به شما ارایه می‌کند. از بیان هر آنچه که در ذهنتان است خجالت نکشیده و بگذارید او با درک کامل از مشکلات احتمالی، بهترین توصیه‌ها را ارایه کند.

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.