این سم ضد انعقاد خون برای کشتن انواع جانوران جونده می باشد . حتی آن دسته از جوندگان را که دربرابر سایر ترکیبات ضد انعقاد مقاوم شده اند سریعا از بین می برد.
برودیفاکوم (Brodifacoum) به عنوان یک ماده ضد انعقاد قوی نسل دوم با جلوگیری از فعالیت آنزیم ردوکتاز درسیر تبدیل ویتامین K1 اکسپوکساید به ویتامین K1 نهایتاً سبب کاهش ذخیره ویتامین K1 در بدن می شود. ویتامین K1 یکی از مواد ضروری پیش ساز فاکتورهای انعقاد خون است بنابراین مصرف دوز کشنده این سم مانع از انعقاد خون و متعاقباً خونریزی داخلی و مرگ تدریجی می شود.
1- برودیفاکوم نسبت به سایر سموم ضدانعقادی نیمه عمر طولانیتری در بدن موش دارد.
2- برودیفاکوم برای موشها سم قوی بشمار رفته بطوریکه مصرف یک وعده از آن سم سبب مرگ جونده خواهد شد (Single-Feeding).
3- برودیفاکوم در محیط مقاوم بوده بطوریکه در معرض تابش مستقیم خورشید تا 30 روز بدون تغییر باقی می ماند.
4- برودیفاکوم نسبت به سایر سموم خطر مسمومیت کمتری برای انسان دارد.
5- برودیفاکوم اثر مسمومیت تاخیری داشته بطوریکه بدنبال مصرف آن میانگین فاصله زمانی تا مرگ جونده حدود 7 – 5 روز می باشد. بنابراین بدنبال مصرف این سم احتمال رخداد پدیده پس زدن سم (Poison Shyness) وجود نخواهد داشت.
بدنبال مصرف برودیفاکوم به عنوان یک آنتیکوآگولانت غیر مستقیم علائم و نشانههای مسمومیت معمولاً چند روز پس از مصرف سم بروز مینماید. بنابراین موشهای دیگر متوجه نشده و همچنان به مصرف سم پستاف ادامه میدهند و احتمال بروز مقاومت در مصرف سم بوجود نخواهد آمد.
6- در این محصول (PESTOFF) از مواد خوش طعم کننده در طعمه استفاده شده است بطوریکه جونده رغبت بیشتری در خوردن آن از خود نشان میدهد.
7- برودیفاکوم گسترش محدودی در خاک دارد، در آب نامحلول است و از طریق خاک جذب گیاهان نمیشود و میتوان از آن بطور موثری در کنترل جمعیت جوندگان در سطح مزارع استفاده نمود.
8- با توجه به جدید بودن این سم در مقایسه با سایر سموم مقاومت کمتری نسبت به آن در موشها وجود دارد.
برودیفاکوم برای حذف جوندگان بویژه انواع موش خانگی (Mice) و انواع موش صحرایی (Rats) در منزل و اماکن کشاورزی، صنعتی، مرغداری و دامپروری مورد استفاده قرار میگیرد.
در محل عبور جوندگان به میزان 2 گرم در هر مترمربع و در صورت استفاده از تله تونلی یا طعمهگذاری در درون لوله پلاستیکی برای موش صحرایی در هر لوله 200 – 100 گرم و برای موش خانگی 50 – 20 گرم طعمه گذاری شود.
الف) لازم به ذکر است در انبار غله برای جلوگیری از آلوده شدن غلات حتماً طعمهگذاری در درون تله تونلی یا داخل لوله پلاستیکی انجام گیرد.در هر لوله به میزان 500 – 200 گرم طعمهگذاری شود.
3- مصارف دامپزشکی: در مزارع، دامپروریها، اماکن مسقف و… ، طعمه گذاری در درون لوله پلاستیکی یا تله تونلی انجام شود. تا هنگامی که سم توسط جوندگان موذی مصرف می شود طعمه گذاری ادامه یابد.
1- دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
2- در محلی با تهویه مناسب دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.
3- از دسترس دامهای اهلی دور نگهداشته شود.
4- هنگام طعمه گذاری از دستکش استفاده شود. اگر بوی انسان روی طعمه باقی بماند موشها از خوردن آن خودداری می کنند.
5- جهت احتیاط بیشتر هنگام طعمه گذاری از خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن بپرهیزید.
6- در صورت تماس با پوست حتماً محل تماس را با آب بشویید.
7- با توجه به اثر تاخیری این سم که معمولاً چندین روز پس از مصرف بروز میکند در صورت بیاحتیاطی و یا سوءاستفاده پس از مصرف سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
8- به منظور جلوگیری از مسمومیت ثانویه لاشه موشهای تلف شده جمعآوری و در صورت امکان سوزانده یا دفن شوند.
در صورت خوردن سم بلافاصله با استفاده از روشهای رایج محتویات معده فرد مسموم شده تخلیه شود در صورت تماس با پوست محل تماس را با آب و صابون بشوئید در صورت تماس با چشم با محلول شستشوی چشم یا آب تمیز و پاکیزه چندین بار چشم را بشوئید در موارد مسمومیت شدید سریعاً به پزشک مراجعه شود.
پادزهر: در موارد مسمومیت مصرف ویتامین K1 بصورت خوراکی یا تزریق وریدی توصیه می شود.
بالغین: 40 میلی گرم در روز (بصورت دوزهای منقسم)
کودکان: 20 میلی گرم در روز (بصورت دوزهای منقسم)
درمان با ویتامین K1 ممکن است تا هفته ها و تا زمانیکه زمان انعقاد خون به حد ثابتی برسد همچنان ادامه یابد در موارد مسمومیت شدید ممکن است انتقال خون ضرورت یابد.