برنامه وزارت بهداشت برای سقط

برنامه وزارت بهداشت برای سقط

نی نی سایت: دکتر محمداسماعیل مطلق با بیان این مطلب گفت: بندهای ۱، ۳، ۴، ۶، ۷ و ۱۴ از سیاست های کلی جمعیت مرتبط با وزارت بهداشت هستند که برای تک تک آنان برنامه داشته و در حال اجرای این برنامه ها هستیم.
وی افزود: وزارت بهداشت امسال تنها دستگاهی بود که در روز ملی جمعیت همایش کشوری برگزار کرد و به مدت یک هفته در تمام شهرهای کشور نمایشگاه «پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت» را باشکوه تر و گسترده تر از سال گذشته برگزار کرد که حجم بازدید از این نمایشگاه میلیون ها نفر بود.
مطلق تنوع برنامه هایی که وزارت بهداشت در خصوص جمعیت دنبال می کند را چنین توضیح داد: این برنامه ها در انطباق با چند محور در حال اجراست، محورهای منطبق با وظایف وزارت بهداشت، محورهای منطبق با سیاست های کلی جمعیت و محورهای با سیاست های کلی سلامت که دو مورد اخیر ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری هستند.
وی گفت: وزارت بهداشت یکی از دستگاه هایی است که در مقایسه با سایر دستگاه ها بعد از ابلاغ سیاست های کلی جمعیت برنامه ها و فعالیت های بسیار زیادی در زمینه فرهنگسازی، آموزش و ارائه خدمات در کشور دنبال کرده است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، بیان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری تأکید کردند یکی از مهم ترین مسایل جمعیت فرهنگسازی است و وزارت بهداشت تمام انرژی و توان خود را برای تحقق فرهنگسازی و آموزش و ارائه خدمت به کار بسته است.
وی افزود: کم شدن میزان سزارین حدود ۵ تا ۶ درصد طی فاصله زمانی یک و نیم سال یکی از دستاوردهایی است که متناسب با سیاست های کلی جمعیت پیگیری و محقق شده است.
مطلق ادامه داد: میزان ولادت در سال ۹۴ بالغ بر یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد بود و مرگ ها نیز بالغ بر ۷۰ هزار مورد کاهش یافت. در این سال یک میلیون و ۱۹۵ هزار نفر به جمعیت کشور اضافه شد.
وی اظهار داشت: تمام دانشگاه های علوم پزشکی کشور در بحث ازدواج سالم و نقش ازدواج در افزایش امید به زندگی در سال ۹۳ و ۹۴ برنامه داشته و همایش برگزار کردند. همچنین در خصوص عواقب طلاق و پیامدهای منفی آن بر روی سلامت فرد، فرهنگسازی شده و می شود، به گونه ای که سال گذشته بر خلاف سال های پیش از آن شاهد افزایش طلاق در کشور نبودیم.
مطلق اظهار داشت: با برنامه های انجام شده مرگ و میر نوزادان در سال ۹۴ به ۹.۵ نفر در هر هزار تولد زنده رسید، مرگ کودکان زیر یک سال نیز به ۱۳.۶ و مرگ کودکان زیر ۵ سال نیز به ۱۵ در هر هزار تولد زنده کاهش یافته است. همچنین علیرغم افزایش تولدها مرگ مادران باردار ضمن دستیابی به اهداف توسعه هزاره و کاهش ۷۵ درصدی، در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ افزایشی نداشته است.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسانه در رابطه با برنامه های وزارت بهداشت درباره جمعیت، گفت: به رغم همه این زحمات و فعالیت هایی که انجام می شود و بر اساس سیاست ها وظیفه ماست، متأسفانه برخی از افراد بدون هیچ تخصصی صرفاً با هدف سیاه نمایی زحمات پرسنل خدوم وزارت بهداشت از بهورز تا فوق تخصص را زیر سئوال می برند.
وی با اشاره به سخنان یکی از این افراد مبنی بر این که «وزارت بهداشت امروز سقط جنین را تحت پوشش غربالگری بارداری دنبال می کند و پوشش قانونی برای آن ساخته است»، ادامه داد: این سخنان  به هیچ عنوان قابل اثبات نیست. وزارت بهداشت برای مرگ هر نفر پرونده تشکیل می دهد و این مرگ ها را مورد به مورد بررسی می کند تا از تکرار موارد مشابه جلوگیری شود، در حالی که شاهدیم متأسفانه اعلام می کنند این وزارتخانه «از کنار مرگ روزانه ۱۰۰۰ کودک بی پناه» به علت سقط جنین به راحتی عبور می کند!
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: این عدد، یعنی سقطِ روزی هزار کودک خود جای سئوال دارد که از کجا آمده و باید مرجع رسمی آن مشخص شود، زیرا سقط فقط مطابق با قانون مصوب مجلس (سقط درمانی) و مجوز پزشکی قانونی در بیمارستان انجام می شود و هدف از انجام آن نیز حفظ سلامتی مادر یا فرزند است.
وی با اشاره به این که بر اساس آمار پزشکی قانونی میزان سقط درمانی در سال رقمی حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مورد برآورد می شود، گفت: بدیهی است افرادی که تولد یک فرد منگل را فاقد هرگونه مشکل اعلام کرده و این افراد را دارای پتانسیل تبدیل شدن به یک فرد نمونه می دانند، هرگونه غربالگری را مترادف با سقط جنین تلقی می کنند.
مطلق افزود: در حالی که غربالگری برنامه ای با پشتوانه بسیار مقتدر علمی و مستند به فتاوای مربوطه و قوانین مجلس است. بنابراین تلقی آن به عنوان سقط جنین و پوششی برای سقط ، بیانگر عدم اشراف این افراد به مباحث دینی و قانونی است.
وی اضافه کرد: برنامه وزارت بهداشت برای سقط از سطح پیشگیری تا درمان شامل مواردی همچون فرهنگسازی و آموزش عمومی، مشاوره های پیشگیری، تبیین پیامدهای منفی و عواقب سقط های غیرقانونی و غیربهداشتی در جامعه برای افراد و در نهایت درمان عوارض آن است.
مطلق با اشاره به اینکه پزشکان متعهدی که متولد و یا فارغ التحصیل نظام جمهوری اسلامی هستند را نمی توان جملگی دست اندرکار چنین اقدامات خلاف شرع و قانون دانست، گفت: مروری بر بیانات مقام معظم رهبری در ارتباط با مباحث سلامت، پزشکان و پرسنل نظام سلامت چنین مفهومی را کاملا نشان می دهد که پزشکان نظام جمهوری اسلامی مسئولانه عمل می کنند و از این اتهامات مبرا هستند.
وی افزود: جامعه پزشکی و پیراپزشکی در ۸ سال دفاع مقدس هزاران شهید و مجروح تقدیم نظام کردند و همواره اثبات کرده اند که پیرو نظام و رهبری بوده و با همه مشکلات، بیشترین جانفشانی ها را در همه مقاطع از جمله جنگ تحمیلی داشته اند. به همت این پزشکان سن امید به زندگی از ۵۴ سال در پیش از انقلاب به ۷۴ سال رسیده است.
وی افزود: مرگ و میر مادران از ۲۴۵ مورد در هر صد هزار تولد زنده به ۱۹ مورد در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده رسیده که این موفقیت ها نشان می دهد پزشکان، ماماها و پرستاران و کارشناسان نظام سلامت ضمن مساعی فراوان برای حفظ جان حتی همه انسان ها از چنین اتهاماتی مبرا هستند. ناجوانمردانه و غیر شرعی خواهد بود که رفتار برخی افراد سودجو را مترادف رفتار همه جامعه پزشکی و پیراپزشکی کشور قلمداد کنیم. اگر گفته های این افراد ناآگاه درست باشد، چگونه طرح تحول سلامت توانسته است رضایت گیرندگان خدمت را به گونه ای فراهم کند که مردم به بیمارستان های دولتی بیش از پیش مراجعه نمانید؟ چگونه این برنامه های سلامت اگر صرفا در راستای سقط جنین و کنترل جمعیت بوده است باعث کاهش مرگ نوزادان و کودکان شده است؟ آیا برای این سوال ها پاسخی دارند؟
مطلق گفت: از نظر این عده ترویج زایمان طبیعی و درمان ناباروری و فرهنگسازی برای ارتقای نرخ باروری مترادف با کنترل جمعیت است.
وی افزود: این افراد بدون این که اطلاع داشته باشند اعتبارات لازم برای این برنامه ها چقدر است مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان را در مصاحبه های خود ۶ هزار میلیارد تومان اعلام می کنند و آن را منحصر به برنامه های کنترل جمعیت، سقط جنین و عقیم سازی می دانند!
مطلق تصریح کرد: به راستی اگر روزی قرار به پاسخگویی در محاکم قضایی باشد این افراد با چه مستنداتی از گفته های خود دفاع خواهند کرد؟
وی با اشاره به این که دولت تدبیر و امید که تمام نگاهش معطوف به سلامت آحاد مردم جامعه از نوزاد تا سالمند است، گفت: اجرای برنامه های سلامت برای حاشیه شهرها در حالی که طی سالیان گذشته هیچ توجهی به آن نمی شد یکی از اقدامات اساسی این دولت برای ترویج سلامت بوده است. در این برنامه برای تمام حاشیه نشینان پرونده الکترونیک سلامت تدوین شده و به تمام حاشیه نشینان خدمات فعال بخصوص به مادر و نوزاد ارائه می شود. زایمان های طبیعی رایگان بوده و آموزش های حین بارداری رایگان ارائه می شود و بعد از زایمان نیز تا ۴۲ روز مراقبت های رایگان انجام می شود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، بیان کرد: امسال در استان های یزد، قم، زنجان، مازندران و فارس پرونده الکترونیک سلامت و خدمات فعال و آموزش های لازم برای همه افراد ارائه شده و برنامه اینست که تا سال ۹۶ بالای ۹۰ درصد مردم دارای این پرونده شوند و به ۹۰ درصد خدمات ارائه شود و ۹۰ درصد مردم از آگاهی های لازم درباره بیماری های فشار خون، چاقی، دیابت، سرطان و تغذیه برخوردار شوند.
وی با اشاره به واکسیناسیون کودکان از بدو تولد تا ۶ سالگی در سراسر کشور، بیان داشت: به کودکان تا ۶ سالگی در چند نوبت ۱۶ واکسن تزریق می شود. تمام خانم های باردار که هر ساله بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر هستند ۶ تا ۸ بار مراقبت می شوند و به آنها داروهای مکمل و آموزش رایگان داده می شود.
مطلق ادامه داد: برای کل آحاد مردم از نوزاد، کودک، نوجوان، جوان، میانسال و سالمند و مادران باردار بسته های خدمتی مراقبت تدوین شده و در پایگاه ها و مراکز سلامت شهری و مراکز بهداشتی، درمانی روستایی و خانه های بهداشت این خدمات به صورت رایگان ارائه می شود.
وی با اشاره به این که تمام این خدمات در راستای سلامت جمعیت، افزایش امید به زندگی، افزایش جمعیت و داشتن جمعیتی جوان، شاداب و بالنده است، گفت: انتشار اطلاعات سلامتی از افراد فاقد تخصص مربوطه آن هم از مراکزی که متولی فرهنگ بوده و دسترسی فراوانی به رسانه دارند، می تواند منجر به فرهنگسازی معکوس و غلط در جامعه شود.
مطلق گفت: به رغم اینکه بهترین سن باروری در فاصله سنی ۱۸ تا ۳۵ سال است و این مساله بارها از سوی وزارت بهداشت اعلام شده است، از سوی برخی از این متولیان فرهنگی بهترین سن بارداری ۲۵ سالگی اعلام می شود.
وی افزود: وزارت بهداشت برای سنین زیر ۱۸ و بالای ۳۵ سال نیز با تأمین مراقبت های پیشرفته متعدد تمام مساعی خود را در ایجاد بهترین وضعیت سلامتی برای مادر و کودک به کار بسته است.
مطلق خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های وزارت بهداشت اجرای کامل بند یک سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی است.
وی افزود: تمام تلاش وزارت بهداشت اینست که میزان باروری را به بالای عدد ۲.۱ برساند که هم اکنون طبق اعلام جمعیت شناسان و مرکز آمار این رقم ۱.۹ شده است که پیش از شروع فعالیت های وزارت بهداشت این عدد ۱.۸ بوده است.
مطلق ادامه داد: امیدواریم با فرهنگسازی و مشارکت مردم، خانواده ها و نخبگان و آگاهی بخشی از عواقب سالمند شدن جمعیت، به زودی شاهد تحقق رقم ۲.۱ یعنی نرخ جانشینی باشیم.




منبع: خبرگزاری مهر

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.