زاهد زرگر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، اظهارکرد: کودکان ازشش سالگی به بعد میتوانند به صورت کامل و واضح، مفهوم مالکیت و نادرست بودن رفتار” برداشتن وسایل دیگران ” را درک کنند، در این زمان است که والدین باید محدودیتها و تنبیههایی را برای این عمل در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: یکی از راههای مناسب برای آموزش رعایت حق مالکیت دیگران، رعایت این حقوق از سوی والدین است، پدران و مادران باید مراقب رفتار خود باشند مثلاً بدون اجازه به وسایل سایر اعضای خانواده دست نزنید و حتی برای استفاده از وسایل کودک نیز از او اجازه بگیرند.
این روانشناس و مشاور تخصصی کودکان، با بیان اینکه بچهها تقریباً از چهار سالگی با مفهوم مالکیت آشنا میشوند، افزود: کودکان در 4 تا 5 سالگی، خود را محور جهان میپندارند و حتی تصور میکنند که والدین فقط متلعق به آنها هستند.
زرگر با اشاره به اینکه در این سنین بچهها با مفاهیمی مانند خوب و بد، جریمه و پاداش و راست و دروغ آشنا میشوند، گفت: کودکان کم سن و سال که هنوز به مدرسه نمیروند اغلب بدون آن که ارزش مادی اشیا را درک کنند، دست به این کار می زنند، آنها حتی گاه از این که برداشتن چیزی بدون اجازه از صاحب آن اشتباه است مطلع نیستند.
وی تصریح کرد: از همان دوران کودکی تلاش کنید تا مفهموم مالکیت را به او آموزش دهید. مثلاً به او بگویید که باید برای برداشتن وسایل دیگران اول اجازه بگیرد و برای او تشویقهایی در نظر بگیرید.
این روانشناس و مشاور تخصصی کودکان، تاکید کرد: اگر زمانی والدین پیبردند که فرزندشان چیزی را برداشته است، به هیچ عنوان نباید واکنش شدید نشان دهند، و در آن لحظه سعی کنند رفتاری مناسب و سنجیده از خود نشان دهند و باید آرامش خود را حفظ کرده و روشی منطقی اتخاذ کنند. مثلاً محروم شدن از کارتون مورد علاقهاش در همان روز میتواند یک جریمه مناسب با سن کودک باشد.
زرگر افزود: والدین باید بلافاصله رفتار کودک را اصلاح کنند و به نوعی درصدد جبران برآیند و هیچ زمان از طرف کودک عذرخواهی نکنند، بلکه به کودک آموزش دهند تا از کودکی که اسباب بازیاش را برداشته عذر خواهی کند.
وی با بیان اینکه پدر و مادر باید از رفتارهای شایسته، مناسب و صادقانه کودک حمایت و قدردانی کنند، گفت: پیشگیری از این رفتارها بهترین روش ممکن است و در صورت عمل به کودک به کسب اجازه از دیگری برای استفاده از وسیله او، برای این رفتار او تشویقهایی در نظر بگیرید، البته تشویقهای کلامی ارجحیت دارند.
منبع: ایسنا
برگرفته از سایت: نینی سایت