نی نی سایت: اگر لکه های زبر و قرمز روی صورت نوزادتان او را لپ گلی کرده و حالت پوسته پوسته دارد باید او را پیش یک متخصص ببرید. چرا که اینعلائم، نشاندهنده اگزمای پوستی در آنها است. بنابراین از دکتر یاسر مالی، متخصص کودکان و نوزادان درباره اگزمای پوستی و راههای درمان آن پرسیدیم.
دکتر یاسر مالی، متخصص کودکان و نوزادان، درباره اگزمای پوستی در نوزادان میگوید:« اگزمای پوستی یا پدیده «آتوپی» معمولا در شیرخواران و پس از دو سالگی بروز میکند. زمینه آلرژی در این کودکان وجود دارد و از 2 یا 3 ماهگی به تدریج خودش را نشان میدهد. نشانههای اگزمای پوستی به صورت قرمز شدن و زبر شدن لپ نوزاد است که تا 6 ماهگی فقط در صورت و بعد از آن در دست و پا و زانو ظاهر میشود و در سنین بالاتر نمودهای دیگری پیدا میکند.»
بچههایی که این بیماری را بروز میدهند یا از نظر ژنتیکی آن را به ارث بردهاند و یا زمینه ابتلا به آن را دارند و مستعد ابتلا به آلرژیهای دیگر نیز هستند. بر همین اساس دکتر مالی توضیح میدهد:« این نوزادان معمولا دارای آسم، ریمیت آلرژیک (آبریزش بینی و عطسه) هستند و حساسیتهای غذایی آنها نسبت به دیگران بیشتر است. همچنین در این نوزادان ریفلاکس معده نیز مشاهده میشود.»
این متخصص کودکان و نوزادان معتقد است برای پیشگیری از این بیماری، پدر و مادر نباید اجازه دهند هیچ گونه مواد آلرژیزایی به فرزندشان برسد و درباره آن توضیح میدهد:« روشهای پیشگیری به دو دسته پیشگیری تماسی و پیشگیری غذایی تقسیم میشوند. در پیشگیری تماسی نباید از صابونهای شوینده و شویندههای قوی و صابونهای خشن استفاده کرد. در پیشگیری غذایی، والدین باید به غذایی که کودک میخورد توجه داشته باشند. حال این غذا چه شیر مادر باشد و چه شیر خشک و غذای کمکی. چرا که در صورت واکنش بچه به این غذاها، او باید غذای مخصوصی مصرف کند.»
البته اگزما پس از مدتی خود به خود از بین میرود اما اگر در همین مدت، درمان نشود ممکن است این اگزما یا حساسیت، بستری برای رشد میکروب، باکتری و ویروس به وجود بیاورد. به دنبال بیتوجهی به درمان اگزمای پوستی، بیماریهایی مانند زردزخم، عفونتهای قارچی و عفونتهای ویروسی در محل حساسیت ظاهر میشوند.
دکتر مالی جلوگیری از بروز این بیماری در کودکان مستعد را بسیار مهم میداند و میگوید:« اگر از اگزمای پوستی نوزادان جلوگیری نشود، بافت پوست به تدریج تحریک و ملتهب میشود و لک آن برای همیشه روی صورت نوزاد جا خوش میکند. این لک به جا مانده ممکن است تا سالها روی صورت کودک باقی بماند و از نظر روانی به او آسیب بزند.»
دکتر مالی توصیه میکند برای درمان اگزمای پوستی حتما باید از یک مرطوبکننده مناسب و ملایم که حاوی هیچگونه محرکی نباشد استفاده کرد. در موارد حاد اگزما نیز لازم است پماد ضدالتهاب یا سرکوبگر ایمنی استفاده شود و یا در صورت عفونت قارچی، پزشک متخصص کورتون جویز کند.
برگرفته از سایت: نینی سایت