آیا قرص ضد بارداری بر پوست و مو تاثیر مثبت دارد

آیا قرص ضد بارداری بر پوست و مو تاثیر مثبت دارد

 خیلی‌ها اعتقاد دارند که با مصرف قرص‌های ضدبارداری، پوست‌شان زیباتر و شفاف‌تر می‌شود و حتی خوردن آن را به خانم‌های دوست و آشنا توصیه می‌کنند. شاید تصور می‌شود که هورمون زنانه موجود در این قرص‌ها به سلامت و زیبایی پوست کمک کرده و آن را تقویت می‌کند…

آیا قرض ضد بارداری بر پوست و مو تاثیر مثبت دارد ؟


اگر شما هم‌چنین باوری دارید، بهتر است بدانید که این بستگی به خود شما دارد که قرص‌های ضدبارداری چه اثراتی روی پوست و موی شما داشته باشد و موجب بدتر و یا بهتر شدن سلامت و زیبایی پوست و موی شما می‌شود: دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست اعتقاد دارد که قرص‌های ضدبارداری‌ در سلامت پوست کاملا یک شمشیر دو لبه است و اثر آن بستگی به طبیعت هر فرد دارد. این متخصص پوست و مو می‌گوید: «برخی از بانوان که از مشکلات هورمونی رنج می‌برند و به خاطر آن دچار جوش‌های پوستی هستند، ممکن است با مصرف قرص‌های ضدبارداری که حاوی هورمون هستند، پوست‌شان بهتر شود و با از بین رفتن و یا کمتر شدن جوش‌های صورت‌شان، پوست بهتری را تجربه کنند». ولی قرص‌های ضدبارداری برای تمام بانوان چنین اثراتی را در پی ندارند و حتی برای برخی از بانوان اثرات معکوسی را به دنبال دارند. این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید: «برخی از بانوان که از نظر هورمونی مشکلی ندارند و پوستی سالم و شفاف دارند، ممکن است در اثر مصرف چنین قرص‌هایی دچار آکنه و جوش‌های پوستی شوند. از سوی دیگر اگر خانمی مستعد لکه‌های حاملگی باشد، ممکن است با مصرف این قرص‌ها لکه‌های حاملگی را در نقاط مختلف پوستش تجربه کند.»


ماسک‌ حاملگی روی صورت


گرچه قرص‌های ضدبارداری دارای اثرات هورمونی هستند ولی گاهی شما را دچار دردسری به نام ماسک حاملگی می‌کنند. این ماسک در واقع لکه‌های پوستی است که روی صورت شما به وجود می‌آید. علت آن هم وجود مقادیر زیاد استروژن در بدن است. شما می‌توانید با محافظت پوست‌تان در برابر اشعه آفتاب احتمال بروز این لکه‌‌ها را کاهش دهید. توصیه دیگر ما این است که در صورتی که سر و کله چنین لکه‌هایی روی صورت شما پیدا شد با پزشک‌تان تماس بگیرید. شاید پزشک صلاح بداند شما به جای استفاده از قرص‌های حاوی استروژن از قرص‌های حاوی پروژسترون استفاده کنید و یا کلا از روش دیگری برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید. معمولا تداوم مصرف استروژن از طریق این قرص‌ها موجب تیره‌تر شدن این لکه‌ها و یا وسعت گرفتن ضایعات پوستی خواهد شد فراموش نکنید تیره‌ شدن قسمت‌هایی از پوست صورت خانم‌ها مثل پیشانی، برجستگی گونه، لب فوقانی و چانه نیز در دوران بارداری ممکن است رخ دهد البته اگر شما در اثر قرص‌های ضدبارداری این لکه‌ها را تجربه می‌کنید، بهتر است حتما از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید تا از تیرگی و وسعت یافتن این لکه‌ها پیشگیری کنید.



فواید قرص‌های ضدبارداری


فقط نباید به اثرات ظاهری قرص‌های ضدبارداری توجه کنید. محققان می‌گویند که قرص‌های ضدبارداری نقش مهم‌تری روی سلامت مخاط‌های بدن بانوان به خصوص مخاط پوشاننده تخمدان دارند. این محققان اعتقاد دارند که قرص‌های ضدبارداری خطر سرطان تخمدان در بانوان کاهش می‌دهد، به صورتی که با مصرف هریک سال قرص‌های ضدبارداری خطر ابتلا به سرطان تخمدان 5 درصد کاهش می‌یابد و جالب‌تر اینکه بعد از توقف مصرف‌ قرص‌های ضدبارداری اثر حفاظتی این قرص‌ها در برابر سرطان تخمدان بیست تا سی سال دیگر باقی خواهند ماند. از سوی دیگر گروهی از محققان نشان داده‌اند که مصرف قرص‌های ضدبارداری با محافظت از مخاط دیواره رحم که جزیی از بافت پوشاننده بدن به شمار می‌آید شانس ابتلا به سرطان‌های گردن رحم را در بانوان کاهش می‌دهد.


 

این قرص‌ موهایتان را پرپشت نمی‌کند


یکی دیگر از همان باورهای عجیب و غریب که در میان بانوان خیلی هم کم نیست، این است که از قرص‌های ضدبارداری به عنوان دارویی برای رویش مو و درمان کم‌پشتی موهایشان استفاده می‌کنند. دکتر طباطبایی، متخصص پوست و مو می‌گوید: «برخی از بانوان قرص‌های ضدبارداری را خرد کرده و به صورت پودر درمی‌آورند و از آن محلولی درست کرده و روی پوست سرشان می‌گذارند تا به رویش مجدد موهایشان که کم‌پشت شده‌اند، کمک کنند.» وی می‌افزاید:‌ «این یک باور غلط درباره خواص قرص‌های ضدبارداری در سلامت و زیبایی موها است و این روش موجب رشد مجدد موها نمی‌شود.» این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اعتقاد دارد که بهتر است خانم‌ها اثرات دقیق قرص‌های ضدبارداری و خواص آنها را از پزشک خود بپرسند و از استفاده‌های بی‌دلیل و بی‌فایده از این قرص‌ها در مقاصد دیگر خودداری کنند. گرچه قرص‌های ضدبارداری دارای ترکیبات هورمونی هستند ولی جذب پوستی این هورمون‌ها از طریق پوست سر آن‌قدر ناچیز است که به شمار نمی‌آید و از سوی دیگر موجب تقویت رشد موهای شما نمی‌شود.


منبع : نور پرتال

برگرفته از سایت: نینی سایت

برچسب ها:
! هشدار ! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک مي باشد و دارو لایف مسئوليتي در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد .
بعضی از قسمت ها و اطلاعات دارویی به روز نیست در صورت بروز مغایرت از فرم ارسال گزارش که در زیر آمده است گزارش خود را ارسال کنید
فرم ارسال گزارش
سوالات ، تجربه و... را در قسمت دیدگاه برای ما بنویسد تا دیگران هم استفاده کنند
دیدگاه شما

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.