آلومینیوم مونو استئارات پودری سفید رنگ است و جز نمک های آلومینیومی استئاریک اسید به حساب می آید در صنعت دارو این ترکیب یک عامل انتی کیکینگ است و به دلیل خواص رنگ دهی؛ تثبیت کنندگی امولسیون؛ و عامل افزایش ویسکوزیته در این صنعت کاربرد عمده ای دارد. سازمان غذا و داروی آمریکا FDA استفاده از این ماده را در غلظت های تعیین شده بی خطر می داند. در ادامه با خواص و کاربرد های این ماده بیشتر آشنا می شویم.
فرمول شیمیایی | Al(C18H35O2)3 |
جرم مولکولی | 877.389 g/mol |
نقطه ی ذوب | 117-120 درجه ی سانتی گراد |
دانسیته | 0.99-1.070 |
تمامی آلومینیوم استئارات ها آبگریز هستند و از شفافیت فوق العاده و چسبندگی عالی به سطوح فلزی برخوردار هستند. به دلیل همین خاصیت انواع دی و تری در ساخت رنگ ها به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.
انحلال پذیری: ترکیب فوق در حلال های هیدروکربنی مانند وایت اسپریت ها (حلال 402، 406 و…) انحلال پذیری خوبی دارد. در آب ، الکل و اتر نامحلول است. اما در صورت گرم شدن در بنزن ، اسیدها و حلال های متداول قابل حل است.
رنگ ها، جوهر، واکس ها، تثبیت کننده های پلاستیک ، افزودنی غذایی نمونه هایی از کاربرد های این ترکیب به حساب می آیند. این ماده به دلیل افزایش ویسکوزیته و ساخت ماده ژل مانند عمدتا در میکرو کپسول ها و ساخت پمادها در صنعت داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد.
در صنعت تولید غذا این ماده با گرید E570 یک عامل آنتی کیکینگ، پلاستیسایزر و امولسیفایر می باشد. آدامس ها و قهوه های فوری نمونه ای از محصولاتی هستند که از این ماده در فرمولاسیون خود استفاده می کنند. سازمان غذا و داروی آمریکا سلامت استفاده از این ماده را در غلظت های تعیین شده، مجاز دانسته است.
علاوه بر این ، ترکیب فوق به عنوان یک تثبیت کننده امولسیون در فرمولاسیون های آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد و در مواد آرایشی مانند ریمل ، مرطوب کننده و ضد آفتاب استفاده می شود.
تجزیه ی این ترکیب می تواند موجب آزاد سازی گاز های سمی مونو اکسید کربن، دی اکسید کربن و اکسید های فلزی شود.
از مجاورت این ماده با عوامل اکسید کننده ای نظیر نیترات ها، اسید های اکسید کننده، سفید کننده های حاوی کلر و… جلوگیر کنید تا از آتش سوزی های احتمالی جلوگیری به عمل آید.
بعد از استفاده از این ماده دست های خود را به خوبی بشویید و از تماس آن با پوست ، چشم، بلعیده شدن و یا استنشاق بپرهیزید.